17. kolo
08.01.2012 15:00 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Novara Calcio - ACF Fiorentina 0:3

Fiorentina neměla vůbec žádný problém s Novarou a po hladkém vítězství 3:0 vykročila za evropskými poháry správnou nohou. Kouč Delio Rossi tak může být s prvním výkonem v novém roce naprosto spokojen. To samé se samozřejmě nedá říci o jeho protějšku Tesserovi.

Nováček dokázal Fiorentině odolávat pouze dvacet minut, pak se poprvé prosadil Černohorec Stevan Jovetič. Domácí Centurioni ho v šestnáctce fauloval, a poté co rozhodčí nařídil pokutový kop, sám Jovetič se ho ujal a bezpečně proměnil - 1:0 pro Fiorentinu. Na druhé straně se hnal do šance Meggiorini, obránce Nastašič ho skvěle zneutralizoval a vlastně zmařil největší šanci domácích v průběhu prvního poločasu. Viola ale naprosto dominovala a bylo jen otázkou času, kdy se jí povede vstřelit druhý gól. Jovetič byl k němu po spolupráci s Ljajičem velmi blízko, Ujkani nakonec nemusel zasahovat, neboť Černohorec minul. To samé platilo i o koncovce Ljajiče o pár minut později.

Viola zvýšila vedení krátce před odchodem do šaten. Klasický protiútok zakončil neomylně reprezentační záložník Itálie Riccardo Montolivo - 2:0 pro Fiorentinu. Nové rozestavení 3-5-2, které Fiorentině vštípil Delio Rossi, se začalo zatraceně vyplácet.

Druhý poločas byl totiž také zcela ve znamení dominance Fiorentiny. Ta hned ve 49. minutě odskočila už na rozdíl tří branek. Míč putoval po trase Ljajič-Montolivo-Jovetič a posledně jmenovaný celou akci střelou z první zakončil - 3:0 pro Fiorentinu. Nutno říci, že i v tomto případě byl brankář Ujkani naprosto bezmocný. Novara byla směrem dopředu neškodná, Jovetič mohl zkompletovat hattrick, ale tentokrát nebyl přesný. Fialky vyhrály v Novaře hladce 3:0.

Autor: Ondřej Linhart / football-italia.net

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

trošku neklaplo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele