22. kolo
05.02.2012 15:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Città di Palermo - Atalanta BC 2:1

Sicilské Palermo doma těsně porazilo Atalantu 2:1, ale na výsledek se hodně nadřelo, i přestože hosté hráli po celý zápas bez vyloučeného Consigliho. I v tomto utkání se trefil autor hattricku proti Interu Milán Fabrizio Miccoli.

Zápas rozhodně nezačal v bůhvíjakém tempu, oba týmy se spíše oťukávaly. Klíčový moment celého utkání nastal ve 27. minutě. Zkušený Miccoli se vyhnul ofsajdové pasti a brankář Consigli ho v souboji jeden na jednoho fauloval. Rozhodčí neměl jinou možnost, než Consigliho vyloučit a nařídit pokutový kop. Pochopitelně trenér Colantuono musel vystřídat, vyloučení Consigliho odnesl Tiribocchi, mezi tři tyče se postavil náhradník Giorgio Frezzolini. Sám postižený Miccoli penaltu mazácky proměnil, do střely nedal příliš razance, pouze jí přesně technicky umístil k tyči - 1:0 pro Palermo.

Miccoli měl zanedlouho další skvělou příležitost, jeho volej mu tentokrát Frezzolini parádním zákrokem zneškodnil. Frezzolini se ukázal být ve skvělé formě a ofenzívu Palerma doháněl k zoufalství. V další šanci na něm znovu pohořel Fabrizio Miccoli. Druhý gól Sicilanů vstřelil o pár minut později Matías Silvestre, avšak rozhodčí ho pro ofsajd nesprávně neuznal.

Domácí to nemuselo příliš štvát, krátce po změně stran se přeci jenom podařilo druhý gól vstřelit. Hlavičku Miccoliho Frezzolini vyrazil, stejně jako vyrazil i dorážku Budana. Jenže obrana Atalanty nechala brankáže Frezzoliniho zcela na holičkách, Budan měl totiž další možnost dorážku a tu tentokrát využil - 2:0 pro Palermo. Dalo by se říci, že bylo po utkání, jenže o deseti hrající Atalanta dokázala snížit a držet fanoušky Palerma v neustálém napětí. Oním šťastným byl Maxi Moraez - 2:1. Palermo si ale výsledek hlídalo a naopak mohlo ještě další branku přidal Bertola ale vychytal Frezzolini. Domácí nakonec porazili Atalantu 2:1 a potvrdili vzestup formy.

Autor: Ondřej Linhart / football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele