33. kolo
24.04.2012 18:30 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Cagliari Calcio - Calcio Catania 3:0

Cagliari opět odehrálo zápas na půdě Trieste, na jehož stadionu hraje svá domácí utkání z důvodů rekonstrukce svého domovského stánku. A tento nový domov mu, zdá se, svědčí. Oba týmy zasáhl stejný problém, museli totiž tento zápas odehrát bez svých tradičních gólmanských jedniček. Michael Agazzi i Juan Pablo Carizzo nemohli nastoupit kvůli kartám.

V první šanci utkání se ocitli hosté, když se Marchese protáhl po levé straně a jeho centr našel neobsazeného Gonzala Bergessia. Ten dokázal zakončit i přes veškerou snahu Davide Astoriho. Bránu ale minul.

Domácí se ale prvního gólu v zápase dočkali, hodně jim k tomu pomohla chyba mladého brankáře Terracciana. Ten podcenil dlouhý míč za obranu a pozdě reagoval na střelu Thiaga Ribeira - ve svém druhém startu za Cagliari napomohl k inkasovanému gólu.

Po inkasovaném gólu se v dobré pozici ocitl Daniele Conti na jedné a Francesco Lodi na druhé straně, oba ale nebyli přesní. Hostující Alejandro Goméz mohl srovnat, ale ani jeho střela Avramova nevylekala.

Druhý poločas začal lépe pro Cagliari. Conti kombinoval s Pinillou, do jejich spolupráce se ale vložil obránce Marco Motta a nebezpečí zažehnal. Avramovu pozornost prověřil Llama, Thiago Ribeiro svůj druhý gól nepřidal.

Velkou šanci na srovnání prováhal Gonzalo Bergessio a může si za to sypat popel na hlavu - Cagliari se totiž ujali už dvoubrankového vedení. Rychlé nohy a dobrou orientaci prokázal Victor Ibarbo, který předložil míč útočníkovi Pinillovi a ten už neměl se zakončením problémy - 2:0.

Canini sice třetí branku nepřidal, mrzet ho to ale příliš nemuselo, protože Victor Ibarbo byl dnes naprosto rozdílovým a smrtícím hráčem. Po svém nástupu na hřiště jeden gól připravil a v závěrečném nastavení další vstřelil. Obrana nechala Terracciana zcela na holičkách a Ibarbova rána uzavřela celý zápas.

Cagliari se tři body hodily, protože má stejný počet jako dvanácté Palermo, Catania je prozatím stále osmá.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
Sotuen

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele