22. kolo
30.01.2011 15:00 CET
3 : 2
(0:2)

Reportáž

Inter Milán - Città di Palermo 3:2

Parádní odpoledne zažili diváci na stadionu Giuseppe Meazzy. Inter hrál s Palermem a bylo se na co dívat. Sicilané vedli po prvním poločase o dvě branky, ale nakonec zápas nezvládli a prohráli 2:3. Fantasticky se představil nově příchozí Pazzini, právě jeho dvě branky měly lví podíl na obratu Interu.

První poločas vyšel lépe Palermu, i když šancí bylo na obou stranách dost. Nejprve střílel vedle Cambiasso, ale pak už se mohli diváci začít radovat, tedy především ti z Palerma. Cassani vyškolil obranu Interu a předložil Miccolimu jasnou nabídku na skórování. Miccoli nepohrdl a zblízka překonal Julia Cesara - 1:0 pro Palermo. Inter se pokoušel o okamžitou odpověď, ale výsledkem bylo dožadování se pokutového kopu po faulu na Lucia. Brazilský stoper byl ústřední postavou i následujícího okamžiku, kdy hlavičkoval přesně do středu branky. Ještě během prvního poločasu vstřelilo Palermo druhou branku a znovu se projevil naprostý nedůraz obrany Interu. Maicon nezvládl bránění Nocerina a ten vstřelil druhou branku zápasu - 2:0 pro Palermo. A mohlo být ještě hůře, v nastavení totiž orazítkoval tyčku Pastore.

Po změně stran byli diváci svědky strhující podívané a famózního obratu Interu. Trenér Nerazzurri Leonardo poslal na hřiště nové posily - záložníka Kharju a především útočníka Pazziniho. Inter spustil nevídaný tlak, z přímáku pálil Eto’o a Sirigu musel vyrážet na rohový kop. K dalšímu zákroku donutil Siriga Diego Milito. Pak už přišla první velká chvíle Giampaola Pazziniho. Kharja mu poslal do pokutového území přesný centr, který Pazzini zpracoval, obtočil se kolem obránce a vsítil snižující branku na 1:2.

Palermo si mohlo vzít dvoubrankové vedení zpátky. Ranocchia si málem vstřelil vlastní gól, kopal se jen rohový kop. Mnohem větší šanci na branku měl Pastore. Motta v pokutovém území evidentně zablokoval Kasamiho a rozhodčí nařídil pokutový kop. Argentinec, který v prvním poločase trefil tyčku, ale nevyzrál na Cesara a penaltu zahodil A znovu platila otřepaná fráze "nedáš - dostaneš”, standardní situaci Maicona zatloukl do sítě hlavou Giampaolo Pazzini a vyrovnal na 2:2, vskutku výtečná premiéra!

Sicilané byli jako opaření. Za chvílí obrana Palerma opět marně naháněla Pazziniho, Muňoz ho ve vápně fauloval a výhodu pokutového kopu měl tentokrát Inter. Samuel Eto’o narozdíl od Pastoreho bezpečně proměnil a Inter dokonal fantastický obrat. Eto’o se mohl ještě jednou zapsat mezi střelce, jeho jedovatá rána však mířila vedle. Domácí už soupeři vyrovnat nedovolili a vyhráli 3:2.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (1)

Přidat komentář
Tomtaf

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele