15. kolo
05.12.2010 20:45 CET
1 : 3
(1:2)

Reportáž

Calcio Catania - Juventus FC 1:3

Také Juventus si po vyřazení z Evropské ligy spravil chuť. Ve večerním zápase zvítězil na horké půdě Catanie 3:1 a upevnil si třetí pozici. Dvě branky Juve obstaral Fabio Quagliarella, jednou se trefil Simone Pepe. Za domácí Sicilany korigoval Morimoto.

Nemuselo to trvat dlouho a Catania se mohla ujmout vedení. Morimoto byl totiž v pokutovém území faulován Sorensenem, avšak hlavní sudí ukázal, aby se hrálo dál. Vůbec Sicilané vstoupili do utkání aktivněji, jenže šance Biagiantiho, Ledesmy i Martinha zůstaly nevyužity. Juventus se nemohl dlouho prosadit, poprvé výrazněji zahrozil až po půlhodině hry, jenže ani Quagliarella nebyl v koncovce úspěšný.

Juventus se přesto dostal do vedení, Vincenzo Iaquinta připravil gólovku pro Pepeho, který to udělal výborně a vstřelil úvodní branku utkání - 1:0 pro Juventus. Catania odpověděla bleskově, Grosso chyboval a toho dokonale využil Morimoto - 1:1. Do konce prvního poločasu se skóre ještě jednou změnilo, přesněji ve 44. minutě. Ještě než se tak stalo, tak se Maxi Lopez dožadoval pokutového kopu po ruce Chielliniho. Juventus pak vstřelil gól - regulérní. Míč skončil od břevna za brankovou čárou, ovšem postraní rozhodčí posoudil situaci jinak - branku neuznal. Opět se tak zvýší tlak na zavedení videa.

Pojďme však k uznané brance na 2:1 pro Juventus. Tentokrát chyboval domácí Silvestre a Quagliarella strhl vedení na stranu Juve. Tímto výsledkem skončilo i první dějství.

I ve druhém poločase se bylo na co dívat. Juventus mohl několikrát zvýšit vedení, ale stejně tak mohla Catania snížit. Po střele Pepeho se dostal k dorážce Krasič, ale nic z toho nebylo. V 58. minutě vstřelil svojí druhou branku v zápase a Fabio Quagliarella, parádně umístěnou střelou zvýšil na 3:1 pro Juventus.

I za tohoto stavu se Sicilané nevzdávali, po zakončení Ledesmy předvedl Storari parádní zákrok. Italský brankář Juventusu se vyznamenal i o chvíli později, kdy se před branku natlačil Paolucci. Do třetice všeho dobrého znovu zahrozila Catania, Ledesma střílel a Paolucci tečí přizvedl nad.

Pět minut před koncem utkání vymyslel střídající Salihamidžič krásný centr na Del Piera, ikona Staré dámy byla před brankou úplně sama, avšak "božský Alex" hlavou trestuhodně netrefil. V nastaveném čase si mohl Del Piero vše vynahradit, spolu s Krasičem běželi na brankáře Andujara úplně sami. Del Piero nahrával před prázdnou branku Krasičovi, ale ten netrefil! Neskutečné, co všechno dokáží hráči Juventusu spálit. Del Neriho svěřence to ale nemuselo mrzet, neboť nakonec zvítězili 3:1.

Autor: Ondřej Linhart / football-italia.net

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3 3

Reagovat
smazaný uživatel

JUVENTUS VYHRAJE

Reagovat
Tomtaf

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele