15. kolo
05.12.2010 15:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

AC Cesena - Bologna FC 0:2

Cesena se chtěla v dnešním derby s Bolognou vytáhnout, jenže doplatila na špatné zakončení a prohrála 0:2. Pro Rossoblu tři body vystřelil Marco Di Vaio, na kterého těsně před koncem navázal Miguel Angel Britos. Pro Bolognu to je hodně důležité vítězství, jelikož finanční problémy už jsou tak velké, že jí byl dokonce odečten jeden bod.

Úvodní minuty toho pro diváky na Stadio Manuzzi moc nenabídly, až po půlhodiny hry se půlka z nich mohla radovat, protože z první vážnější šance hostů udeřil veterán Di Vaio. Kapitán Bologně si sklepl dlouhý pas a přesně zakončil. Di Vaio pak v roli nahrávače vyslal Ramireze, ale toho Antonioli zastavil. Ramirez pak chvíli nato odkulhal se svalovým problémem ze hřiště a na trávník vyběhl Meggiorini. Těsně před přestávkou mohl vyrovnat Giaccherini, ale po Clucciho pasu na míč o kousek nedosáhl.

Giaccherini měl šance i po pauze, ale dnes mu nebylo přáno. Nejprve prostor mezi třemi tyčemi netrefil a pak mířil do boční sítě. Na Ceseně bylo ve druhé půli vidět, že chce vyrovnat a Britos si dal málem Nagatomově centru vlastní gól. Bogdani hlavičkou netrefil a Parola vychytal Viviano. V útoku Bologně byl vidět prakticky jen Di Vaio, ale zato každá jeho šance byla cítit nebezpečím. Antonioli se musel hodně snažit a při dalším pokusu Di Vaiova střela lízla břevno. Antonioli se blýskl i při akrobatickém zakončení Meggioriniho.

Veškerý nápor domácích přišel vniveč v 86. minutě. Casarini z pravé strany odcentroval a Britos povedenou hlavičkou upravil na konečných 0:2. Třetí gól mohla Bologna přidat v nastavení poté, co sudí Bergonzi odpískal penaltu, ale po konzultaci s asistentem usoudil, že Von Bergenův faul na Di Vaia nebyl v pokutovém území, a tak se kopal jen trestný kop. Meggiorini při něm neuspěl.

Autor: Ondřej Holzman / football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele