2. kolo
30.08.2009 20:45 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

SSC Neapol - AS Livorno 3:1

Neapol odčinila porážku z prvního kola a doma smetla Livorno 3:1. Diváci na zaplněném stadiónu San Paolo viděli strhující podívanou orámovanou čtyřmi góly a červenou kartou. Za domácí skórovala hned dvakrát posila z Udinese, Fabio Quagliarella.

Úvod utkání patřil jednoznačně domácí Neapoli. Již ve třetí minutě mohl Fabio Quagliarella vsítit gól měsíce. Útočník Neapole totiž kousek za půlkou z ničeho nic vypálil dělovku, která naprosto překvapila brankáře De Luciu, odrazila se od břevna na brankovou čáru a následně ven z branky Livorna! Fabio Quagliarella však na branku nemusel čekat moc dlouho. O pár minut později se octl v trajektorii Campagnarovy střely a poslal svůj tým do vedení, ačkoliv jej De Lucia nejprve vychytal a útočník Neapole musel dorážet.

V polovině prvního poločasu ještě dokázali domácí své vedení navýšit. Slovenský záložník Marek Hamšík obdržel míč 25 metrů od branky, poté se otočil a předvedl geniální sólo. Nechaje za sebou čtyři statické obránce Livorna a bez problémů pokořil hotujícího brankáře. Hosté začali hrozit prostřednictvím svého střelce Cristiana Lucarelliho. Lucarelli nejprve zaměstnal De Sanctise prudkou střelou, poté jej však pokořil dorážkou po krásné Canderovo střele, která se odrazila od břevna.

V druhém poločase hosté začali hrozit o poznání více. Nejprve si Cristiano Lucarelli položil jednoho obránce, ale ztroskotal na brankáři De Sanctiosvi. Poté však před brankou Neapole nastal mnohem větší závar. De Sanctis dokázal vyrazit Candervovu dělovku, avšak sražený míč mířil do branky. Tomas Danilevičius se skluzem snažil dorazit míč do branky, avšak brankář De Sanctis jej stihl posunout dále, načež přiběhl některý z obránců a odkopem učinil všemu přítrž.

Neapol rozhodla v 83. minutě. Hamšíkův krásný míč našel rozběhlého Ezequiela Lavezziho, který však nedokázal svůj nájezd proměnit. Odražený míč se ale dostal ke Quagliarellovi, jenž stanovil na konečných 3:1. V samém závěru neudržel porážku Mirko Pieri a za likvidační zákrok na Garganův kotník viděl druhou žlutou kartu, ačkoliv si zasloužil přímou červenou.

Autor: Pavel Bartl / football-italia.net

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0 - Lavezzi

Reagovat
smazaný uživatel

3:0 Livorno si neškrtne

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele