10. kolo
28.10.2009 20:45 CET
5 : 1
(2:0)

Reportáž

Juventus FC - UC Sampdoria 5:1

Juventus se dokázal zvednout v pravou chvíli a v důležitém zápase deklasoval Sampdorii, když jí nastřílel pět branek. Velkou měrou se na zisku třech bodů podílel Brazilec Amauri.

Přitom šlo o souboj o druhé místo, respektive Blucerchiati dokonce mohli atakovat to první. Jenže v Turíně dnes večer vládl jediný celek, Juventus nedal soupeři šanci a ukázal, že se s ním musí nadále počítat.

Stará Dáma mohla vést už po deseti minutách, kdy přesným centrem našel hlavičku Chielliniho Diego, jenže na brankové čáře se skvělým zákrokem vyznamenal Castellazzi. Na druhé straně připravil slibnou pozici pro Zieglera Cassano, ale proti janovskému záložníkovi vyběhl Buffon a šanci zlikvidoval. Juventus začal lépe a po půlhodině hry se ujal zaslouženého vedení. Na rohový kop si naskočil Amauri a ačkoliv byl jeho pokus napoprvé zastaven, brazilský útočník dokázal rychle zareagovat a na podruhé dopravil míč do sítě. Domácí střelec se trefil už ve třetím zápase v řadě.

Kouč Luigi Del Neri na nepříznivý stav reagoval okamžitým střídáním a místo Zauriho poslal na hřiště Bellucciho, přičemž Ziegler se posunul do obrany. Příliš to ale nepomohlo, když krátce před přestávkou na 2:0 zvyšoval Chiellini. Stoper Bianconeri si vyměnil míč s Amaurim a poslal Starou Dámu do zaslouženého dvoubrankového vedení.

Pár minut po změně stran to mohlo být už o tři branky, kdyby opět vynikající zákrok nevytáhl Luca Castellazzi, ten si tentokrát vyšlápl na vlastního hráče, protože Diegův trestný kop si málem do branky srazil Lucchini. Bianconeri ale pokračovali v diktování tempa a v 50. minutě svou dominanci přetavili ve třetí gól. Z voleje se trefil Camoranesi. Z dalšího útoku málem zvyšoval Giovinco, ale tentokrát si Diego úspěšnou asistenci nepřipsal, Camoranesimu totiž nahrával také on. Hřebíček do rakve Sampdorii zasadil v 62. minutě Amauri, jenž se po centru Camoranesiho opět trefil hlavičkou. Vzápětí sice odpověděl Pazzini, kterému nemohl nahrát nikdy jiný než Cassano, ale přesto vypadal stav hrozivě. Na Olympijském stadionu svítilo 4:1 a to ještě nebyl konec. Definitivní podobu totiž výsledku dal dvě minuty před koncem Trezeguet, kvůli kterému si Doria veze z Turína pětigólový debakl.

Autor: Ondřej Holzman / football-italia.net

Komentáře (3)

Přidat komentář
JuveIt

Iaquinta je zraněnej i Caceres jsou zranění. Melův start je ohrožen, ale měl by hrát, takže sestavu vidím takhle: Buffon - Grygera, Cannavaro, Chiellini, Grosso - Melo, Sissoko - Camoranesi, Diego, Giovinco - Amauri. Grygeru tam dávám velmi nerad, ale žadnou jinou volbu nemáme, když Caceres, Zebina a Salihamidžič jsou zranění.

Reagovat
JuveIt

Yahoooo!!!!!! Paráda!!!!!!! FORZA JUVE!!!!!!!!!!!

Reagovat
diastan

zdase mi ze juventus ma vetsi problemy s podpumernyma tymama nez s tema dobryma

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele