10. kolo
28.10.2009 20:45 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Janov CFC - ACF Fiorentina 2:1

Janov zvládl těžký zápas s Fiorentinou a do tabulky si po výhře 2:1 připisuje důležité tři body. Viola sice dokázala skrze Marchionniho odpovědět na první gól Palladina, ale na ten Mestův to již nezvládla a podruhé za sebou prohrála.

Skóre mohl otevřít Giuseppe Sculli, ale hlavičkou v těžké pozici branku netrefil. Příliš ale nechybělo a gólman Frey se za míčem jen ohlédl. Na druhé straně se musel činit Amelia proti pokusu Montoliva. Hra se poté přesunula opět před druhou branku, břevno nastřelil Sculli. Odpověď našel po Pasqualově centru v Gilardinově hlavičce, kterou však Amelia kryl.

Šance postupně přibývaly a vytáhnout další zákrok musel z rukávu Frey, jenže hbitě zareagoval na propadlý míč po Zapaterově centru a Palladinově zakončení, kdy nohou ještě stihl míč vykopnout. Vzápětí však svým spoluhráčům musel vyčinit, že takhle bránit nejde. Nakonec se ale Grifové přeci jen dočkali, ve 40. minutě. Sculli našel přesným pasem za obranu nabíhajícího Palladina, který si v šestnáctce hrudí zpracoval a patičkou poslal míč na opačnou stranu než měl namířeno Frey. Hostující obránci sice zvedali ruku a křičeli ofsajd, ale Palladino v postavení mimo hru nebyl. To se sice nedá říct o Crespovi, ale ten se do akce očividně nezapojil.

V úvodu druhého dějství byla Viola velice blízko vyrovnávací brance, ale Amelia měl tyče dobře postavené. Nejprve zadunělo břevno po trestném kopu Montoliva a tyč pro změnu vzápětí zastavila Gilardinovu hlavičku. Na hřiště se poté dostal Marchionni, což se o chvilku později ukázalo jako skvělý tah, když hostující záložník po Pasqualově asistenci vyrovnal. S bodem se však Janov nechtěl smířil a za sedm minut reagoval Mestovým gólem, na který už Fialky odpověď nenašly.

Autor: Ondřej Holzman

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele