14. kolo
29.11.2009 15:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Inter Milán - ACF Fiorentina 1:0

Vedoucí Inter Milán si ve šlágru kola poradil s Fiorentinou (1:0) a upevnil si tak první místo. Nerazzurri může krom samotné výhry potěšit i porážka Juventusu, po které jeho náskok na čele ještě vzrostl. Jedinou branku utkání zaznamenal až šest minut před koncem z pokutového kopu Diego Milito.

V základní sestavě domácí se po dlouhé době objevit Portugalec Riccardo Quaresma, ale první šanci zápasu měl jeho kolega Sulley Muntari. Reprezentant Ghany se vyhnul ofsajdové pasti, ovšem s přihrávkou, kterou mu naservíroval Milito nenaložil příliš dobře. V další tutovce se tentokrát ocitl Milito, ale Frey zachránil Violu od pohromy.

Fiorentina musela kvůli zranění Marchionniho střídat už po osmnácti minutách hry, do hry se tak velmi brzy dostal Jorgensen. Inter byl aktivnější a Viola byla nebezpečná pouze v jednom případě, to když Vargas posílal míč na hlavu Gilardina. Neujal se ani pohotový volej Samuela Eto’a a zakončení Quaresmy bylo pro faul na Gobbiho zbytečné. První poločas zakončil nepřesnou střelou Ricardo Montolivo.

Po změně stran pokračoval nápor Interu a pět minut od počátečního hvizdu se ve stoprocentní šanci objevil Walter Samuel, jenž po rohovém kopu dopravil míč do sítě, jenomže rozhodčí viděl údajné držení Dainelliho dresu. Také Viola se zlobila na rozhodčího, to když byl Vargas faulován Javierem Zanettim. Nicméně tlak Nerazzurri pokračoval, Luciův přímý kop a Militovu střelu Frey chytil. Diego Milito byl vůbec hodně vidět, po parádní pasu Stankoviče postupoval na Freye sám, ale na vytáhlého brankáře nevyzrál.

Inter byl lepším týmem, ale mohla to být právě Fiorentina, která by se radovala ze zisku tří bodů. Největší šanci utkání totiž spálil Gilardino a za pár okamžiků tato nevyužitá šance musela Violu sakra mrzet. V 84. minutě totiž rozhodčí odpískal za faul Comotta na Milita pokutový kop ve prospěch Interu Milán a samotný Milito ho v klidu proměnil - 1:0 pro domácí. Utkání mohlo skončit ještě vyšším rozdílem, Eto’o v souboji jeden na jednoho proti Freyovi neuspěl, nicméně Inter vyhrál zcela zaslouženě.

Autor: Ondřej Linhart / football-italia.net

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Konečně hrál Ricardo v základu .. Fakt nej hráč na hřišti .. ale co se nestalo .. zranění .. tak musel střídat .. snad nic vážného ..

Reagovat
smazaný uživatel

Eto´o ukázal že je nejlepší útočník na světě :D .. asi z penalty nedal tutovku .. a těch šancí tam bylo mnohem víc :D takže dneska

Reagovat
smazaný uživatel

ORA E PER SEMPRE INTERNAZIOALE!!!

Reagovat
smazaný uživatel

chtěl bych se zeptat ja sem neviděl zapas a jak hral quaresma

Reagovat
smazaný uživatel

chtěl bych se zeptat ja sem neviděl zapas a jak hral quaresma

Reagovat
smazaný uživatel

hral skvěle .. aji komentátor z Fox sports ho označil za hlavního muže zápasu ..

Reagovat
smazaný uživatel

Zapas jsem videl a Quaresma se mi jevil velice dobre,jen tak dal jinak eto´o nic moc..vazne mu to v koncovce..pri hre jde videt,ze ma rad kombinaci na jeden dotek, ale to si zatim moc nerozumi se spoluhraci...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele