1. kolo
23.08.2009 20:45 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Città di Palermo - SSC Neapol 2:1

Palermo se především díky velkému štěstí může radovat z vítězného vstupu do nové sezóny. Neapol totiž hned třikrát rozezvučela brankovou konstrukci a nakonec se musela sklonit po porážce 1:2.

Neapol začala na Sicílii aktivněji a v jedenácté minutě mohl otevřít skóre Christian Maggio. Po odvráceném rohu se po ose Lavezzi - Quagliarella dostal míč na malé vápno právě k Maggiovi, který však trefil pouze břevno. Ofenzivně ladění hosté se dostali i do vedení, nicméně Hamšíkův gól překazil nesprávně odmávaný ofsajd.

Po půlhodince hry přišly na řadu dvě obrovské šance hostů, které skončily prakticky naprosto stejně smolně. Po rohu z pravé strany se k hlavičce dostal Campagnaro, který mířil doprostřed branky, Rubinho tak dokázal jeho pokus vytáhnout na břevno, od kterého se míč odrazil na další roh. Ten se tentokrát kopal z druhé strany, k míči se dostal Maggio, který hlavičkou roztřásl břevno již potřetí.

Na druhé straně tak smůlu shůry snížila další chyba rozhodčího, když faul Gargana na Pastoreho ve vápně nechal jeho píšťalku němou. Jenže minutu před koncem první půle se dočkali přímo darovaného gólu. Po nedorozumění De Sanctise s Maggiem, který zaváhal při pokusu pokrýt brankáři balon, se k míči dostal Cavani a trefou z malého vápna zmařil veškerý tlak Neapole v úvodní půli.

Prakticky ihned po začátku té druhé mohli hosté vyrovnat. Na zrodu akce se podílel slovenský Hamšík, který v koncovce dostal míč do vápna od Quagliarelly, ale z dobré pozice mířil jen těsně vedle. Vytrvalý tlak volal po vyrovnávací brance, která nakonec přišla sedmnáct minut před koncem. Gargano nahrál Hamšíkovi, který z pětadvaceti metrů nachytal Rubinha, který tak musel lovit míč ze sítě.

Jenže radost z vyrovnání byla sotva minutová. Zuniga totiž ve vápně jasně fauloval Cavaniho a kopala se penalta. K té se postavil Miccoli a De Sanctise poslal na druhou stranu. Závěrečný zámek Neapole nebyl nic platný, naopak minutu před koncem se po pasu Budana a příhře Bresciana dostal ke střele z patnácti metrů Cavani, který tentokrát přestřelil.

Autor: Josef Gvoždiak / football-italia.net, soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

obidva tymy daju gol

Reagovat
DelPiero137

Skoda, Neapol ma silne a sympaticke muzstvo. Aj ked fandim Juve, dufam ze Neapol nebude mat smolu ako minulu sezonu a ako aj v tomto zapase. Nech sa im dari, su konkurencie schopny a zdvihnu kvalitu sutaze.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele