28. kolo
12.03.2010 20:45 CET
3 : 1
(0:0)

Reportáž

Calcio Catania - Inter Milán 3:1

Předehrávka 28. kola přinesla obrovský šok. Sestupem ohrožená Catania totiž dokázala porazit Inter Milán 3:1 a obrat ho o všechny tři body. Nerazzurri na Sicílii vedli, ovšem Catania dokázala vyrovnat a v početní převaze otočit výsledek. Klíčový byl tedy moment vyloučení Muntariho, který na hřišti strávit všeho všudy dvě minuty.

Z výsledku mají pochopitelně radost nejbližší pronásledovatelé, zejména AC Milán, který může stáhnout ztrátu na jeden jediný bod.

Hned na úvod je nutné zmínit, že první poločas nebyl tak zajímavý jako druhý. Inter se snažil překvapit obranu Catanie ze vzduchu, ale to se nedařilo. Naopak, první varování připravili domácí. Hlavičku Christian Terlizziho musel hasit připravený Cesar. Gólově se neprosadil ani Giuseppe Mascara, jenž neproměnil přesnou Maximo přihrávku. Zajímavé šance měli rovněž Diego Milito a Samuel Eto'o, nicméně skóre stále ukazovalo výsledek 0:0. Ještě do poločasu zkoušel překvapit Andujara Sneijder ale brankář Catanie byl na místě.

Inter se gólově prosadil až v 54. minutě, Eto’o zpracoval centr a postupoval prakticky sám na brankáře Catanie. Bývalý kanonýr Barcelony mohl střílet, ale "nezahamounil" a přihrál do prázdné branky Diegu Militovi. Argentinec tedy poslal Inter do vedení ale při oslavě branky jasně ukázal kdo má na ní lví podíl - 1:0 pro Inter Milán.

Pak se delší dobu nehrálo nic až se čtvrthodiny před koncem dočkali domácí vyrovnání. Alvarez z pravé strany přihrál Maximu Lopézovi, a ten uvnitř pokutového území překonal brankáře Cesara - 1:1. Inter se pak vrhl do útoku ale vše se pokazilo střídáním Cambiassa za Muntariho. José Mourinho rozhodně nepočítal s tím, že hned za dvě minuty obdrží Muntari dvě žluté karty a předčasně odejde do sprch. Za první kartu byl volný přímý kop, ovšem za druhou už se kopala penalta.

Mascara pak ze značky pokutového kopu předvedl něco, čemu říkáme Panenkova penalta. Obrovskou drzostí, a pochopitelně velkou odvahou, překonal Cesara a Catania vedla několik minut před koncem 2:1, navíc hrála přesilovku. Otřesený Inter to měl ale hodně složité, stadion Massimino burácel a domácí si připravili pro své fanoušky ještě jednu doměnu. Poslední hřebík do rakve Interu zatloukl krásnou individuální akci Jorge Martinez. Ofenzivní fotbalista Catani proplul obranou, přičemž ho nedokázal zastavit Lucio, ani brankář Cesar - 3:1. Nerazzurri se ponořili do smutku, Catania začala slavit.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2

Reagovat
klokan.paul

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

skoro přesně

Reagovat
smazaný uživatel

0-3

Reagovat
smazaný uživatel

catania nema sanci

Reagovat
davered

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

samuel eto´o da gola 0-3

Reagovat
smazaný uživatel

lol a je to 3:1 pro Catanii parada.

Reagovat
smazaný uživatel

dopre catania a doufam ze se takhle interu povede dal

Reagovat
smazaný uživatel

forza ac milán

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele