28. kolo
14.03.2010 15:00 CET
3 : 3
(2:3)

Reportáž

AS Livorno - AS Řím 3:3

AS Řím nedokázal využít tříbodové ztráty Interu a dnes jen remizoval na půdě Livorna 3:3. Utkání to ale bylo nesmírně zajímavé. Gólová přestřelka, zahozená penalta i proměněná penalta, to vše bylo k vidění na stadionu Armanda Picchiho.

Livorno se dostalo překvapivě brzy do vedení, už v 9. minutě totiž Moro vyslal krásným, a zejména přesným centrem do šance Lucarelliho, který na brankáře Sergia vyzrál - 1:0 pro Livorno. Tento stav ale dlouho nevydržel, neboť hned za minutu Řím srovnal. Perrotta v pokutovém území zpracoval míč a v pádu střelou překonal Rubinha - 1:1.

Střelecká přetahovaná pokračovala devatenáctou minutou, autor vyrovnávací trefy Simone Perrotta prodloužil centr Pizarra směrem na Luku Toniho, který sice stál ofsajdu, nicméně skóroval a branka byla uznána. Luca Toni tedy po svém návratu do základní sestavy opět skóroval - 2:1 pro AS Řím.

Jenže opět neuběhlo ani deset minut a znovu se měnilo skóre, tentokrát Di Gennaro krásný pasem vybídl ke skórování, na hranici ofsajdu, operujícího Lucarelliho. Ten tentokrát nezvolil střelu, nýbrž kličku brankáři a do prázdné branky v klidu vyrovnal na 2:2. Je to až neuvěřitelné, ale za další minutu opět vedl hostující AS Řím, obrana Livorna nedokázala odkopnout míč do bezpečí, balón se ocitl v oblasti značky pokutového kopu, kde ho nekompromisní střelou dopravil do sítě Davide Pizarro - 3:2.

Záložník Giallorossi si mohl ve 42. minutě připsat druhý zásah, měl k tomu jedinečnou příležitost, protože Menez trefil v pokutovém území ruku Daria Kněževiče a rozhodčí odpískal pokutový kop. Pizarro ale selhal, přičemž musíme pochopitelně pochválit brankáře Rubinha, který vystihl směr střely. Stadio Picchi tak mohlo být s průběhem prvního poločasu rozhodně spokojeno, tedy alespoň co se atraktivity týče, přeci jenom pět branek v průběhu poločasu se nevidí každý den.

Ve druhém poločase byla hra stále hodně otevřená a skórovat mohl kterýkoliv celek. Livorno se snažilo znovu vyrovnat, Davide Di Gennaro ale levačkou neuspěl. V 71. minutě se kopala na stadionu Livorna druhá penalta - první ve prospěch domácích. Juan zahrál po Lucarelliho přihrávce rukou a nařízenou penaltu proměnil útočník Lucarelli, který zároveň zkompletoval populární hattrick. Závěr utkání byl hodně hektický, Římané sahali po vítězství po šanci Toniho i gólové hlavičce Juana. Nicméně Rubinho už překonán nebyl, a tak se oba celky rozešly smírně 3:3.

Autor: Ondřej Linhart / football-italia.net

Komentáře (6)

Přidat komentář
Francesco Totti AS

poslední vzájemný zápas byl hrozný ale ted to vidim tak na 0:4

Reagovat
smazaný uživatel

2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3 Toni,Toni a dufam ze uz Totti

Reagovat
smazaný uživatel

Ciao ragazzi, FORZA AS ROMA

Reagovat
smazaný uživatel

Toni Pizzaro škoda neproměněné penalty Simone

Forza AS Roma

Merda Lazio,Lazie no grazie

Reagovat
smazaný uživatel

joooooooooooooooooo v itálii fandím ac a tet vedeme o 2 body a máme zápas k dobru

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele