28. kolo
14.03.2010 20:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

AC Milán - Chievo Verona 1:0

Dlouho se Milán marně snažil překonat obranu Chieva, ta držela do 90. minuty čistý štít, jenomže pak se trefil Clarence Seedorf a zařídil výhru domácích. AC Milán tak díky vydřené výhře 1:0 stáhnul náskok Interu už na jediný bod.

Utkání na San Siru začalo obrovskou šancí Chieva, Pellissier převzal na hranici ofsajdové pasti balón, ale sám na Abbiatiho nevyzrál. Všechno vzrušení však bylo marné, neboť byl odmáván ofsajd, o ten se ale ve skutečnosti nejednalo. Milán začal víceméně opatrně, první Ronaldinhova střela se mezi tři tyče nevešla. Branku netrefil ani z přímého kopu Andrea Pirlo, a totéž platilo i po ráně Davida Beckhama.

Branku trefil až Marco Borriello, který se dostal po Beckhamově centru k hlavičce, ta ale nebyla nikterak důrazná a Sorrentino ji v pohodě lapil. Dalšího milánského přímého kopu se tentokrát chopil Ronaldinho, ale ani Brazilec nebyl úspěšný, ačkoliv to zkoušel velmi chytře střelou po zemi k tyči. Chievo přežilo tyto jakési šance a málem udeřilo. Mantovani předčil Abateho a hlavou nastřelil břevno Abbiatiho branky ! Milán měl v tento moment velké štěstí. O štěstí se dalo hovořit i o chvíli později, Mario Yepes totiž vstřelil gól, ale pro údajný ofsajd mu nebyl uznán. Opakovaný záběr však ukázal, že se o ofsajdové postavení nejednalo a pokud ano, tak o velmi těsné. Hosté byli v závěru prvního poločasu lepším týmem, ale stejně jako domácí branku nevstřelili.

Druhý poločas začali pro změnu lépe domácí. Ronaldinho se pověsil do vzduchu a podobně jako proti Manchesteru hlavou těsně minul. Do té doby to byla největší šance Milána. Na druhé straně se rovněž zrodilo velké nebezpečí, to když Pellissier znovu kráčel sám na brankáře Rossoneri, Abbiati vyběhl ale míč do bezpečí neodklidil, Pellissierovi se tak naskytla možnost zakončit do prázdné branky, to nakonec udělal, ale jeho koncovka byla natolik bídná, že jí domácí obrana odvrátila. Poté se hra přesunula opět před branku Chieva.

V další obrovské šanci se octil Ronaldinho, jeho krásná střela ale skončila na pravé tyči ! Milánští potřebovali útočit, a tak trenér Leonardo poslal do hry zkušeného ostrostřelce Inzaghiho. Chievo ale rozhodně nehrálo jen na defenzívu, Luciano měl dokonce skvělou šanci poslat svůj tým do vedení, střelou z první však zamířil těsně vedle. Zhruba dvacet minut před koncem se ocitl sám před Sorrentinem Inzaghi, avšak nedokázal dostat míč do sítě. Za pár minut znovu zazlobil Luciano, který opět střelou minul.

V 81. minutě se dostal ke střele Ronaldinho, jenže znovu těsně minul. O tři minuty později vyslal přesnou přihrávkou Ronaldinho do šance Beckhama, anglický záložník nedokázal zblízka Sorrentina prostřelit. Dalšími velkými šancemi pohrdl v pokutovém území Inzaghi a utkání směřovalo k bezbrankové remíze. Inzaghi v jednom momentu netypicky prokličkoval hostující obranou, ovšem jak to bývá na poslední překážce si vylámal zuby. Běžela už první minuta nastaveného času, když v tom se Clarence Seedorf opřel do míče a nádhernou brankou zajistil domácím klíčové tři body. V dlouhém nastavení ještě mohl zvýšit Ronaldinho, ale po jeho individuální akci se kopal jen rohový kop.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1

Reagovat
smazaný uživatel

tak 3:1 ac(ronaldinho,boriello,boriello) chievo(pinzi)

Reagovat
smazaný uživatel

AC Milán 2 - 0 Chievo Verona

AC musí zabudnúť na prehru v Lige majstrov a vyhrať.

FORZA MILÁNO

Reagovat
smazaný uživatel

Po zaváhání Interu jasná záležitost... AC 4:1 Chievo

Reagovat
smazaný uživatel

proč tam není dominic adiah místo huntellara a ta obrana ac to zas tak lechky mit nebude a pato ale myslim že to da ja bych chtěl aby dominic adiah potom aspon vystřídal huntellara bychse chtěl podívatjak hraje on hraje za ghanu žejo tak kdyby hrál tak 3:1 ac (adiah,boriello,ronaldinho) chievo(pinzi)

Reagovat
Yanek

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1 alebo 3:0 .........ronaldino dva branky daaa :D:D....a huntelar tez zawesi dalsi

Reagovat
smazaný uživatel

ty vogo livorno : as řím teda vyhravajou 3:0 a potom 3 goly lucaleriho

livorno ac milán forza

Reagovat
smazaný uživatel

toto koloje zajimavi inter prohraje nad catanii 1:3 as řím remizuje 3:3 livornu juventus remizuje 3:3 proti sieně palermo prohraje 3:2 proti udinese neapol podlehne fiorentine 3:1 a co ac milán to by bylo nemožny tolik tymu zavahalo ac toho muže využit jo tak 1: inter 3: as řím 4: palermo 5: juventus 8: neapol no neapol byla sedma mysim no tak ac ma šanci FORZA MILÁN!!!

Reagovat
smazaný uživatel

ten Ambrosini a Gatusso to uz je spatny

Reagovat
smazaný uživatel

FORZA MILAN

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele