4. kolo
24.09.2008 20:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

SSC Neapol - Città di Palermo 2:1

SSC Neapol pokračuje ve svém skvělém startu do sezóny a i ve čtvrtém kole zůstává neporažen. I bez útočné hvězdy Ezequiela Lavezziho dokázala Neapol porazit doma Palermo 2:1 a trenér Palerma Davide Ballardini tak zažil první porážku se svým novým týmem.

Domácí hráči rozjásali fanoušky na stadionu San Paolo již v úvodní čtvrthodině. Marcelo Zalayeta vyslal po lajně Christiana Maggia, který krásnou přihrávkou našel ve vápně Marka Hamšíka. Slovenský reprezentant následně dokázal naplno využít své vynikající pozice a poslal Azzurri do vedení.

Poté se projevili také hosté, ale Gennaro Iezzo si v klidu poradil se střelou Edisona Cavaniho. Na druhé straně zasahoval také Amelia po nepříliš prudké střele Waltera Gargana. Chvíli poté měl Fabrizio Miccoli skvělou šanci na vyrovnání, ovšem hra hlavou není jeho nejsilnější stránkou, a proto promarnil gólovou z velmi blízké pozice.

Palermo bylo velmi aktivní i na začátku druhé půle. Nejprve Miccoli přestřelil branku z vápna, poté byl vyslán Cavanim do uličky, ale jeho rána byla zblokovaná. Hra se vcelku zklidnila, ale poté jako rána z čistého nebe udeřil Zalayeta. Ignacio Pià začal celou akci svým zaseknutím a nahrávkou Hamšíkovi. Slovák okamžitě vystřelil z vápna, ale jeho střelu vyrazil Marco Amelia. Naneštěstí pro hosty ji vyrazil pouze před sebe. Marcelo Zalayeta se tedy dostal k dorážce, ovšem míč napálil neuvěřitelným způsobem z metru do břevna! Zalayeta měl ale šťastný den a balón se k němu odrazil zpět od konstrukce, načež jej dokázal napodruhé usměrnit do sítě.

Poslení slovo však řekli hosté. Domácí Salvatore Aronica spáchal nebezpečný zákrok ve svém vlastním pokutovém území, díky čemuž pan Rocchi nařídil pokutový kop. Fabrizio Miccoli jej, byť s trochou štěstí, proměnil a upravil tak na konečných 2:1.

Autor: Pavel Bartl / channel4.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

neapol vyhraje 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Já tipuju 2:0 (Denis, Vitale)

Reagovat
smazaný uživatel

hamsikovi to ide

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele