17. kolo
20.12.2008 18:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

SS Lazio - Città di Palermo 1:0

Lazio Řím díky brance Tommasa Rocchiho porazilo sicilské Palermo 1:0. Biancocelesti tak přenocují na šesté příčce, naopak Palermo může klesnout až na místo třinácté.

První velká šance utkání přišla ve 23. minutě. Goran Panděv byl poslán do brejku, ale jeho střelu zázračně lapil připravený Marco Amelia. O několik minut později dokázali domácí vstřelit branku. Střelec Mauro Zárate však byl v momentu Panděvovy nahrávky v postavení mimo hru. Na druhé straně se vytáhl Juan Pablo Carizzo proti nájezdu Fabia Simplícia.

Branku domácích posléze ohrozil Mattia Cassani svým pokusem hlavou. Rozvlnil však pouze boční síť. Následovala hrozivě vyhlížející situace s dobrým koncem. Fabio Liverani při střetu s Pasqualem Foggiou omylem kopl svého soupeře do obličeje. Bývalý hráč Cagliari byl však schopen pokračovat. V brance domácích opět exceloval Carizzo. Zneutralizoval jak Miccoliho, tak Nocerina a Succiho.

V druhé půli byl Mauro Zárate nahrazen Tommasem Rocchim a tento tah vyšel trenéru Rossimu skvěle. Rocchi byl sotva deset minut na hřišti a už se zapsal mezi střelce. Mourad Meghni poslal do vápna načechraný centr a Rocchi pohodově levou nohou zakončil. S Rocchiho příchodem hra Lazia ožila a domácí byli rázem mnohem nebezpečnější. Nicméně vyrýsovala se i jedna skvělá příležitost pro Palermo. Mark Bresciano však neuvěřitelně netrefil branku z šesti metrů.

Autor: Pavel Bartl / channel4.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Ani zázračné dotažení třígólového manka z prvního poločasu utkání v Udinese nezastavilo strmý pád Lazia ligovou tabulkou. Římané, kteří ještě v říjnu hráli v Serii A o ty nejvyšší příčky, se nyní utápějí v šedivém průměru a předvádějí výkony hluboko pod svými možnostmi. Nyní zcela správné svalovat vinu pouze na špatnou defenzivu Biancocelesti, jenž sice obdržela v posledních třech utkáních hned osm branek, ale je třeba zdůraznit, že někteří ofenzivní hráči se až příliš často zapomínají na útočné polovině soupeře a nechce se jim vypomáhat v obranné fázi. Ke všemu zlému se Laziu ještě zranil zkušený stoper Sebastiano Siviglia, který má za úkol dirigovat celou obrannou čtveřici. Tato absence se určitě bude zamlouvat sehrané útočné dvojici Palerma Cavani - Miccoli o níž je dobře známo, že dvakrát za sebou svou příležitost nikdy nespálí. Bohužel, i přesto se Rosanero letos venku spíše trápí a většinou dokáží v utkání prohospodařit velké množství času, než vůbec začnou být pro domácí celek rovnocenným partnerem. Něco podobného se ovšem dá očekávat i v utkání s Laziem, které v poslední době naopak trápí špatná střelecká produktivita. Právě proto bude nejrozumnější vsadit si na poločasovou remízu, případně zariskovat a zkusit i celkovou remízu, na níž je vypsán relativně vysoký kurz.

Reagovat
smazaný uživatel

Zdroj: ifortuna.cz - Preview na italskou Serii A.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele