28. kolo
15.03.2009 20:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Inter Milán - ACF Fiorentina 2:0

Inter Milán nenechal nikoho na pochybách a do vítězného konce dotáhl i zápas proti silné Fiorentině. O výhru 2:0 se postaral švédský kanonýr Ibrahimovič, který se probojoval už na druhé místo v letošní tabulce nejlepších střelců Serie A.

Hned v deváté minutě zahodili hosté obrovskou šanci, Interu se příliš nepovedlo rozehrát volný kop a do protiútoku okamžitě vyrazil Gilardino. Přesnou přihrávkou našel Mutua, ale ten tváří v tvář domácímu gólmanovi vzniklou situaci nevyřešil dobře a trefil pouze Césarovy nohy. Známé pořekadlo "nedáš, dostaneš" se dostalo ke slovu o dvě minuty později. Balotelliho přímý kop nedokázal brankář Frey vyrazit do bezpečí a míč se šťastně snesl na hlavu Ibrahimoviče. Pro domácího ostrostřelce pak nebyl problém dopravit míč do sítě a poslat domácí do vedení.

O pár chvil později se za zády domácích obránců zjevil Gilardino, kterého do šance poslal chytrou přihrávkou Melo. Inter však znovu zachránil dobrým zákrokem César. Na druhé straně se po pěkné sérii narážeček prezentoval střelou Stankovič, jeho pokus ale o centimetry minul branku Fiorentiny.

Hosté se nevzdávali a do konce poločasu si vytvořili ještě další dvě šance. Vargasův přímý kop sice mířil do zdi, ale následná Kuzmaničova střela jen o decimetry přeletěla branku domácích. Těsně před koncem první půle zkoušel Gilardino překvapit gólmana Césara, když se snažil v těžké pozici dopravit do sítě efektivně patou. Jeho akrobatický pokus ale skončil těsně nad břevnem domácí branky. I přes dobré šance Fiorentiny se do kabin šlo za jednobrankového vedení Interu Milán.

Druhý poločas začal velkou příležitostí Mutua, tentokrát útočník Fiorentiny dokázal překonat gólmana Interu, ale míč mířil těsně vedle pravé tyče domácí branky. Blížící se závěr zápasu sice přinesl několik příležitostí na obou stranách, ale žádná z nich se do kategorie vyložených zařadit nedá.

Krásnou tečku za zápasem tak udělal ve čtvrté minutě nastavení Ibrahimovič, který z 32 metrů zahrával přímý kop a nechytatelným projektilem, jenž letěl rychlostí 109 kilometrů v hodině, překonal Freye podruhé.

Autor: Tomáš Lavický / channel4.com

Komentáře (39)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Forza Viola! Já doufam v nějaký překvapení, přestože se nám proti Interu dlouhodobě nedaří.

Prandelliho kluci versus černomodrá mašina... už se nemůžu dočkat

Reagovat
smazaný uživatel

Zdárek chlapci tady je to nějaký mrtví...co se stalo??? Jestli stále smutníte kvůli tomu co čekalo 99 procent celýho světa,tak už nesmutněte.Musím i já uznat,že mě Inter dost překvapil,hráli pěkně a dopředu byli docela nebezpeční.Co se týče postupu,tak byl naprosto zasloužený,Inter měl dvě dobrý šance,ale to měl United taky,navíc k tomu nepísknul rozhodčí penaltu,ale to je všechno jedno,fotbal se hraje na góly a to vyhráli ďáblové.Teď se chci taky všem,který jsem tady nas*al svojema řečma,vím že Inter je velký mužstvo,ale na Anglii a Španělsko nemá,tak jako na ně nikdo nemá v Itálii (na Inter).Nědělal jsem to kvůli vám,ani kvůli Interu,já proti nim nic nemám,jsem takovej,že si rád někdy rýpnu.Všechno jsem psal jen kvůli tomu,že brutálně nesnášim a nenávidím Mourinha,ale to asi každej pochopil aspoň byla nějaká diskuse ,tak se mějte chlapi a ještě jednou se omlouvám všem kromě jednoho z vás...ten co napsal o Manchesteru United, že jsou gayové.Jinak si jdu na vás o víkendu vsadit,tak držím palce

Reagovat
Bakary3

Škoda, že to nikoho nezajímá...

Reagovat
smazaný uživatel

1-0 ibrahimovic ::thumbsup: inter doma neprehrava : .......uz sa mozme sustredit iba na ligu,skoda tej LM mali sme nato

Reagovat
smazaný uživatel

ani náhodou jste na to neměli

Reagovat
smazaný uživatel

stacilo by jednu z tiche vela sanci jednu premenit a bolo by to uplne inak.........ze sme na to nemali?

Reagovat
smazaný uživatel

tak potom si pozeral asi nieco ine a nie tento zapas

Reagovat
smazaný uživatel

a uz tu nelez pls stale sa tu iba opakujes ako nenavidis joseho a bla bla bla..........a minomochodm pekny zapas vcera

Reagovat
smazaný uživatel

No jo Giggsi =DD M.U. to včera velice zkušeně projeli =D Už sem fakt nelez děláš si tady akorát ostudu.. forza Inter !

Reagovat
smazaný uživatel

Goalkeepers: 1 Francesco Toldo, 12 Julio Cesar, 22 Paolo Orlandoni.

Defenders: 6 Maxwell, 13 Maicon, 24 Nelson Rivas, 25 Walter Samuel, 26 Cristian Chivu, 39 Davide Santon.

Midfielders: 4 Javier Zanetti, 5 Dejan Stankovic, 7 Luis Figo, 19 Esteban Cambiasso, 20 Sulley Muntari, 33 Amantino Mancini, 36 Franceso Bolzoni.

Strikers: 8 Zlatan Ibrahimovic, 10 Adriano, 18 Hernan Crespo, 45 Mario Balotelli.

cesar-maicon,samuel,chivu,santon-stankovic,zanetti,cambiasso,balotellii-ibra,adriano takto by som to posladal ja

Reagovat
smazaný uživatel

balotelli do zálohy? neblázni .. Na tom je vidět že ho to tam nebaví že chce hrát jen vepředu =o)

Reagovat
smazaný uživatel

ja som tam dal balotelliho .....tak to som sa pomylil.....muntariho som chcel dat

Reagovat
smazaný uživatel

začínáte mě sr*t chlapci,že Manchester prohrálpo jaký době,to prostě přijít muselo,hlavně že jsme to neprojeli s tou Italskou žebrotou,myslím,že minulí rok jste to s Liverpoolem taky zkušeně projeli a letos s Manchesterem a co se týče dalších výsledků???Samdoria,Bergamo,doma Turín,AS Jinak s Manchesterem jste měli 2 šance...Ibrahimovic a Adriano,jinak jste se k ničemu nedostali,dostali jste 2 kousky.O´Shea byl taky sám před brankářem,kdyby tam byl ňákej útočník,tak byste ho tam tam taky měli,jinak potom rozhodčí nepísknul penaltu pro Manchester,ten váš chudák hrál rukou ve vápně,nevim na cos koukal ty ty troubo,až se začne hrát v Itálii fotbal tak pište,jinak můžete jen číst a nic nepsat vy šmoulíci a jsem rád,že víte že Manchester prohrál s Liverpoolem,aspoň vim,že sledujete Premier league Jinak se taky zamyslete chlapci kolik zápasů sehraje Manchester United za sezónu a kolik Inter,Inter si zahraje pár zápasů v champions league,jakmile začne vyřazovací fáze,tak končí,pár kol v Itálii a pár kol v Italským poháru Manchester United...community(každej rok )mistrovství světa klubů(vítěz )Carling Cup(vítěz )FA Cup(snad to taky vyhrajou...už maj k tomu blízko)Premier league...to snad taky zvládnou a champions league a v premier league mají soupeře...né jako v Itálii(teď to šlo krásně vidět v champions league ajk je na tom Italskej fotbal proti anglickýmu takže zavřete zobáčky a rozmyslete si vaše komentáře tady

Reagovat
smazaný uživatel

dost mi vadí, že se navážíš do italskýho fotbalu...urážka za urážkou...proč to děláš?...to se doopravdy tak nudis, ze radsi budes psat takove obsahle odstavce, ktere nic nevypovidaji...tvoje hlavní myšlenka by se dala shrnout do tří vět úplně bez problémů....proč se takhle zbytečně rozepisuješ?....jinak nelze souhlasit s tím, co jsi napsal...mám konkrétně namysli porovnání italského a anglického fotbalu...prve, než něco takového vyřkneš a napíšeš za to x smajlíků donekonečna se smějících, by sis měl uvědomit, že italský fotbal prochází určitou krizí...ale když se ohlédneš pár let zpátky, tak pokud nejsi zaslepen anglickou "láskou", měl bys vidět, že SA měla evropskou úroveň, byla kvalitnější než PL...vše prochází určitým vývojem a je jasné, že na vrcholu nebude nikdo věčně a jediná cesta je dolů...tvoje chování a vysmívání se nepoukazuje na nic dobrého v tvém charakteru a jsem opravdu zvědavá, kolik lidí z SA se bude posmívat PL, až bude pod italským fotbalem...určitě jsi tohle slyšel (viděl napsané) už několikrát, ale i tak...Nejdřív se pořádně zamysli nad tím, co hodláš říct (napsat)

Reagovat
smazaný uživatel

Nemám ti co napsat,napsala si mi to dobře a já s tebou souhlasim,ale když si přečteš můj první příspěvek,tak italskej fotbal neurážim,až když mě tady někdo naštve,vim že to není dobrý(nějaký moje příspěvky),ale už jsem takovej

Reagovat
smazaný uživatel

italský fotbal si možná neurážel v předešlých komentářích, to nevím, nevěnoval jsem jim takovou pozornost...ale teď si ho zajisté urážel a vysmíval se (ne jen italskému fotbalu, ale ostatním na EF, ale o tom se dohadovat nechci, protože by to určitě začalo i skončilo tím - On si začal). Názor na tebe jen tak nezměním, to bys nejspíš musel změnit způsob myšlení a tím i celé chování. Jinak jsem ráda, že si alespoň z části se mnou souhlasil ;)

Reagovat
smazaný uživatel

To je jedno,kdyby psal na Manchester někdo,tak jako já sem,tak mám taky svůj náror,fakt tě chápu a nesouhlasím jen z části co si napsala,ale souhlasím se vším,máš to v hlavě v pořádku,na rozdíl od jimých tady...(nemyslím úplně všechny)

Reagovat
smazaný uživatel

skoda ze ti nemas v hlave vsetko v poriadku

Reagovat
smazaný uživatel

ted si me trochu zmatl...to, ze s necim nesouhlasis, ale souhlasis se vsim, me trochu mate...nicmene si myslim, ze i presto vsechno se tu jedna o zbytecny spor a vidim jen jediny duvod, proc chodis na diskuze SA k zapasum interu a to je, ze jde o cilenou provokaci...oprav me, jestli se pletu...ale jestli je to tak, tak si myslim, ze teto diskuzi nemas uz jak prispet...

Reagovat
smazaný uživatel

jestli tomu tak neni, tak se omlouvám...nevim, jak tohle vsechno zacalo...

Reagovat
smazaný uživatel

Už jsem to psal asi před 14ti dnyNesnášim Mourinha a jak měli před zápasem s United,tak sem začal rýpat,netušil jsem,že se to takhle zvrhne,ale to je jedno.V té předchozí reakci jsem to špatně napsal (s tim souhlasim se všim a nesouhlasim jen z části)jsem se do toho zamotal ...takže souhlasim s tebou a proti italskýmu fotbalu nic nemám,to bych psal i na AC Milan,AS Roma atd...ze začátku šlo o cílenou provokaci,pak už né a tady na diskuzi Inter Miláín jsem se omluvil,to že to nikdo nepříjmul mě nepřekvapuje a je mi to jedno...toť vše

Reagovat
smazaný uživatel

Prave v urcitych pasazich si nemluvil vubec konkretne, jen si to vsechno generalizoval a dotykal se "pouze" italskeho fotbalu..nicmene to je ted jedno...otazkou je, proc vlastne jeste chodis na interovsky diskuze? Myslim, ze i v tvym osobnim zajmu by bylo, kdyby jsi se neukazal na ty pristi...urcite vidis, ze tohle nikam nevede..

Reagovat
Bakary3

On je jen smutnej, že se s nim nikdo nebaví

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

a já se s ním ani bavit nikdy neplánuju

Reagovat
smazaný uživatel

ale bavil ses

Reagovat
smazaný uživatel

pls admin zabanuj toto individum lebo ocivdne iba provokuje

Reagovat
smazaný uživatel

"Jinak s Manchesterem jste měli 2 šance...Ibrahimovic a Adriano..."......a co napr. ked isiel ibrahimovic sam na van der sara,co stankovica strela z dialki...

Reagovat
smazaný uživatel

kvoli takym fanusikom neznasam manchester ,dari sa im hraju najlepsi futbal a teraz sa tu bude chvastat

Reagovat
smazaný uživatel

Ty máš nick Giggs a píšeš k zápasům Inter.. prosimtě hochu,vzpamatuj se a piš si jen k vašim Rudym ďáblům =DDDD.. tady nikoho nezajímáš! dík moc.. se na sebe jen podívej nikdo tebe a tvoje zakomplexovaný kecy neni zvědavej a chceme se tu bavit o Interu a ne abys nám cpal co si myslíš o anglickym fotbalu(manchesteru) bye a už se neukazuj

Reagovat
smazaný uživatel

ibrahimovic nice gola

Reagovat
smazaný uživatel

*gol

Reagovat
smazaný uživatel

kluci,vy jste k smíchu,já se tím bavím,psát vám sem,rád si vyslechnu vaše chytré názory jinak stankovicova střela nešla ani na bránu Ještě nějaký moudra???Joa že nejste zvědavý na moje "zakomplexovaný" kecy tak proč reagujete???

Reagovat
smazaný uživatel

Páč se musime pozastavit na tvou demencí =D Fakt.. kde ty ses vyskyt .. Toť otázka..

Reagovat
smazaný uživatel

Vyskytl jsem se tam,kde každej z vás...na světě...teda kromě tebe,ty ses vyskytl buď na jiný planetě a jestli ses vyskytl taky tady,tak tě měl táta radši stříknout do kopřiv...když chceš urážet ty mě,tak já tebe taky

Reagovat
smazaný uživatel

pretoze ju van der saar virazil

Reagovat
smazaný uživatel

ikdyby se jí nedotkl,tak by to gól nebyl,to snad víš i sám ty,jen otřel milimetr rukavice o míč,ale bavíme se o ničem,skončilo to 2:0,tak nemá cenu debatovat o tom co kdyby a kdyby .......

Reagovat
smazaný uživatel

sak postupili ste ok ale nehovor ze sme na to nemali ked sme na to MALI

Reagovat
smazaný uživatel

Chlape,Inter není špatný mužstvo,ale smiř se s tím postup jste si nezasloužili ani z 10ti procent,ikdyby dal Inter góla a Manchester by potřeboval dát dalšího góla,taqk by ho dal!!!Äle to je jedno,fakt to nemá cenu,ty máš svůj názor a já zase svůj

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele