29. kolo
21.03.2009 18:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Calcio Catania - SS Lazio 1:0

Lazio Řím znovu prohrálo a příčka zaručující evropské poháry se vzdaluje. Římané nestačili na Catanii, která doma vyhrála 1:0 brankou Paolucciho. Catania se do neděle posunula v tabulce na jedenácté místo, Lazio zůstalo osmé.

Catania byla v průběhu prvního poločasu aktivnějším celkem, ovšem první příležitost si vytvořili hosté, respektive Goran Panděv. Makedonský fotbalista ale v nadějné pozici selhal. Na druhé straně poprvé ohrozil branku Muslery Giuseppe Mascara, který z přímého kopu orazítkoval břevno římské branky. Catania měla územní převahu, kterou vyjádřila brankou. Ve 24. minutě Pablo Ledesma skvěle našel volného Paolucciho, a ten před úplně prázdnou brankou nezaváhal - 1:0.

Lazio se nemohlo dlouho dobu dostat do pořádného zakončení, jediným výraznějším momentem byla nepřesná hlavička Pasquala Foggii. S další šancí přispěchal obránce Stephan Lichtsteiner, ale brankář Bizzarri vytáhl brilantní zákrok. První poločas skončil jednobrankovým vedením domácích.

Ve druhém poločase se snažili hosté o co nejrychlejším vyrovnání a také si vytvořili několik šancí, které ale nevyužili. Tu největší měl z přímého kopu Cristian Ledesma, jenomže Bizzarri vytáhl další perfektní zákrok, kterým uchránil hubené vedení Catanie. Domácí mohli vstřelit pojistku, jenomže Paolucci si vylámal zuby na Muslerovy.

Lazio mělo největší šanci v podobě pokutového kopu, v 61. minutě byl v pokutovém území faulován Goran Panděv a sám postižený se postavil k samotné exekuci. Jenomže Bizzarri jeho směr vystihl a penaltu bravurně zlikvidoval. Lazio znovu doplatilo na nevyužívaní šancí a na půdě Catanie prohrálo 0:1.

Autor: Ondřej Linhart / channel4.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

chjo. to je zas sezona

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele