11. kolo
09.11.2008 15:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Calcio Catania - Cagliari Calcio 2:1

Catania Calcio potvrdila svou domácí suverenitu a porazila nepříjemné Cagliari Calcio 2:1. Domácím zařídil výhru až ke konci utkání stoper Rocco Sabato. Catania se tak posunula na deváté místo, Cagliari zůstává na své, patnácté příčce.

Hosté začali velmi dobře. Již v šesté minutě se ujali zásluhou Jedy vedení. Jeda si naběhl na rohový kop a rybičkou trefil míč náramně. Brankář Albano Bizzarri předpokládal, že hlavička míří vedle, a tak se ani nepokoušel zasahovat. Ovšem omyl, Jeda vymetl domácím šibenici. Bizzarri se o chvíli později málem zasloužil o další branku. Svým špatným odkopem trefil atakujícího Jedu, ale Brazilcova následná střela byla příliš slabá.

Sicilský celek byl překvapen raketovým začátkem hostí. Trvalo mu takřka půl hodiny, než si vytvořil za zmínku stojící šanci. Jednalo se však hned o šanci gólovou. Útočník Giuseppe Mascara se obtočil ve vápně kolem svého strážce a svou tečovanou střelou nedal Marchettimu sebemenší šanci. Další šanci si vypracovali opět hosté. Rocco Sabato zaspal a dovolil Matheuovi odcentrovat. Centr si našel Roberta Acquafrescu, který svou dělovkou z voleje jen o centimetry minul cíl.

Po změně stran se režie zápasu ujala domácí Catania. Giuseppe Mascara poslal volej přímo do břevna Marchettiho branky. Několik minut na to zahodil zlatou příležitost Giacomo Tedesco. Jorge Martinez mu připravil ideální střeleckou pozici, ale Tedesco poslal míč mimo tři tyče. Domácí se dočkali zaslouženého vedení v 84. minutě. Plasmati byl faulován na hranici pokutového území a Rocco Sabato propálil přízemní dělovkou vše, co mu stálo v cestě.

Autor: Pavel Bartl / channel4.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele