21. kolo
28.01.2009 20:30 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

AS Řím - Città di Palermo 2:1

AS Řím pokračuje na vítězné vlně! Tentokráte na Giallorossi nestačilo Palermo a z věčného města si odváží porážku 1:2. Za domácí nastoupil poprvé po zranění Francesco Totti a hned se zapsal do listiny střelců.

Stadio Olimpico zažilo velmi rušný start do utkání. Nejprve zahrozili hosté, ale poté se slova ujali domácí. Matteo Brighi se dostal do samostatného nájezdu, ze kterého vyšel jako vítěz brankář Marco Amelia. Nicméně, v 18. minutě již brance nezabránil. Navrátilec Francesco Totti z voleje napálil Cicinhův centr, ovšem střelu ještě tečoval domácí obránce Carrozzieri a Amelia tak neměl sebemenší šanci.

Palermo jako by se brankou probudilo a vyrovnání na sebe nenechalo dlouho čekat. Uruguayec Cavani nezaváhal a z první prostrčil Liveraniho kolmici za Doniho záda. Hosté zůstali u ofenzívy, když Bresciano s Cavanim ostřelovali Doniho svatyni, nicméně snaha neměla větší úspěch. Naopak se hostům zranil Giulio Migliaccio, jehož nahradil Roberto Guana.

Římané zabojovali a ještě do konce prvního poločasu se opět ujali vedení. Giallorossi měli znovu štěstí na dobře postaveného hráče Palerma. Tentokráte byl v pozici centrujícího Francesco Totti, který svým centrem našel Mattea Brighiho. Brighi poslal hlavičku na bránu, ta se odrazila od Antonia Nocerina a zmatený Amelia opět nemohl na změnu směru reagovat.

Hned po změně stran se odražený míč dostal k Mraku Brescianovi, který však nedokázal z velmi blízké vzdálenosti prostřelit Alexandre Doniho. Na druhé straně vystavil Amelia stopku akci po ose Vučinič - Totti. Hosté poslali po hodině hry do boje útočníka Levana Mchedlidzeho. Gruzínec si po pár minutách pobytu na hřišti naběhl na centr a hlavou orazítkoval břevno domácí branky!

Římané dohrávali závěr utkání o deseti mužích v poli. Tentokráte za početní nevýhodu nemohla červená karta, ale zranění. Trenér Spalletti již vyčerpal všechna svá střídání, když v tom se zranil Marco Cassetti. Domácí i přes početní nevýhodu výsledek udrželi a mohou si tak gratulovat. Několik týmů před nimi ztratilo body a AS Řím se tak nadále přibližuje vrcholu Serie A.

Autor: Pavel Bartl / channel4.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 (32' Vučinič, 69' Totti-78' Simplicio)

porme klucííí, čtvrté místo už je na dosah!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Výhra AS

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele