17. kolo
20.12.2008 20:30 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

AC Siena - Inter Milán 1:2

Hned dvě branky dokázal vstřelit brazilský obránce ve službách Interu Milán Maicon a svému týmu tak zajistil titul podzimního mistra. Siena se ale může právem cítit poškozena, jelikož druhá branka padla z ofsajdu.

Inter svým osmým ligovým vítězstvím v řadě zlepšil svoji pozici na čele tabulky, kde má nyní devítibodový náskok. Druhý Juventus má ovšem ještě zápas k dobru. Siena musí řešit opačné problémy a po třetí prohře za sebou se stále více přibližuje sestupovému pásmu.

Dnešní utkání se mohlo vyvíjet úplně jinak, kdyby hned v první minutě nevytáhl povedený zákrok proti střele Kharjy brankář Julio Cesar. Domácí předváděli zodpovědný výkon směrem dozadu a minimálně první půlhodinu byli lepším týmem než soupeř, kterému se nedařilo kombinovat. Přesto to byl úřadující mistr, který otevřel skóre. Všemu pomohl domácí Mario Frick, jenž zaváhal při rohovém kopu, čehož využil Maicon a přesnou ranou otevřel skóre.

Inter mohl své vedení navýšit sedm minut před koncem prvního poločasu, ale dalekonosná rána Sulleyho Muntariho brankou po zákroku Curciho neskončila. Neproměněná šance Nerazzurri mohla ještě více mrzet o pár minut později, kdy si na Del Grossův centr naskočil Kharja a srovnal.

Do druhého dějství nastoupil Inter s jediným cílem, a to vstřelit branku a vyhrát. Málem se to povedlo hned po čtyřech minutách, jenže Muntari nedokázal přesně zakončit. Po hodině hry se odhodlal ke střele ze 30 metrů Ghezzal, ale míč letěl nad břevno. Ještě větší šanci Siena zmařila v 77. minutě. Vergassola si sklepl Maccaroneho centr, jenomže do střely se mu ještě stihl položit Cordoba a znemožnil mu přesně zakončit.

Za všechny neproměněné šanci domácí zaplatili sedm minut před koncem. Rozhodující branka ovšem padla za hodně kontroverzních okolností. Vše začalo u Cordoby, který poslal míč na Maxwella a ten ho prodloužil na Maicona a brazilský obránce vstřelil druhou branku. Maicon ale stál v ofsajdu, což nenechalo klidnými jak domácí hráče, tak fanoušky. Sienští hráči sice protestovali u hlavního sudí, ale bezvýsledně. Mezi fanoušky na Stadio Artemio Franchi se to mezitím vařilo. Na to ale nedbal šťastný střelec Maicon, jenž branku horlivě oslavoval s trenérem Mourihnem a následně obdržel žlutou kartu za svlečený dres.

Autor: Ondřej Holzman / soccernet.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Na Stadio Franchi mají hráči Interu velice dobré vzpomínky, vždyť právě zde si 22. dubna 2007 zajistili svůj druhý ligový titul v řadě. Nyní má Milán solidně nakročeno k již čtvrtému ligovému primátu za sebou a případné vítězství může Nerazzurri dostat do rozhodujícího náskoku. Juventus totiž z druhého místa momentálně ztrácí na lídra tabulky už šest bodů a další ztráta jej může definitivně připravit o vidinu zisku mistrovského scudetta. Právě z tohoto pohledu je pro Inter velikou smůlou zranění několika hráčů (Rivas, Vieira, Obinna, Cruz), kteří společně s vykartovaným Stankovičem nebudou v sobotu moci proti Sieně nastoupit. Domácí však také ani zdaleka nenastoupí v nejsilnějším složení a zvláště citelná pak bude absence talentovaného beka Rossettiniho, který se podrobil operaci kolenních vazů a bude mimo hru minimálně čtyři měsíce. Siena dokázala sice z posledních třech domácích utkání vybojovat sedm bodů, jenže Inter bude soupeř zcela jiného kalibru než Boloňa či Turín. Hosté z Milána totiž chtějí svůj úspěšný kalendářní rok 2008 oslavit posledním vítězstvím a domácím nedarují nic zadarmo. Zároveň se však obrana Nerazzurri dopouští v poslední době spousty nečekaných chyb a z tohoto důvodu bych preferoval, spíše než nízký kurz na výhru hostů, možnost "over", která je při současné formě obou celků velice pravděpodobná.

Reagovat
smazaný uživatel

Rossettini není jen talentovaný bek, on nastupuje i na pozici stopera.

Reagovat
smazaný uživatel

Toto bude velmi ťažký zápas tipujem X2 ale nevsadil by som nato ani korunu. Ešte mám poznamku ak niekto viete dobre tipovať ozvite sa na icq 258309712 a KOROH kde si vyčítal tvoj príspevok ?

Reagovat
smazaný uživatel

ufff, to zas byly nervy...

Reagovat
jtbs

som zvedavi co to zase padli za goly

Reagovat
smazaný uživatel

ani se neptej

Reagovat
smazaný uživatel

Jeden po chybě Fricka... tečoval jejich nahrávku Maiconovi a druhý z ofsajdu, ale co už.

Reagovat
jtbs

vsak ako inak

Reagovat
smazaný uživatel

Pan Holzman,byl zrejme na jinem zapase ponevadz druhy gol z zadneho offside nepadl a dale napr.vubec nezminuje nadhernou strelu Ibrahimovice do brevna!!! Tot na vysvetlenou!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele