31. kolo
30.03.2008 20:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Neapol SSC - Citta di Palermo 1:0

Souboj sousedů v tabulce byl k vidění v Neapoli a tomu také odpovídal průběh zápasu. Dlouho se zdálo, že si oba rivalové body rozdělí, ale v samotném závěru nastavení strhl vítězství na stranu domácích Marek Hamšík.

Palermo na San Paolo rozhodně necestovalo v ideální pozici. Na zmíněném stadiónu totiž nevyhrálo již 55 let, ani současná forma není záviděníhodná – na tři body čeká už pět kol. S tím souvisí také vyhazov Francesca Guidolina a návrat Stefana Colantuona.

Utkání začalo zhurta, už ve čtvrté minutě musel zasahovat Alberto Fontana, jenž fantastickým zákrokem zamezil gólu po hlavičce Maurizia Domizziho po centru Pazienzy. Palermo kontrovalo parádní ranou Federica Balzarettiho, které poněkud překážela branková konstrukce.

Z utkání musel po dvaceti minutách odejít zraněný Cristian Zaccardo, a zařídil tak premiéru pro mladíka Cossentina. Následovala šance Palerma, kdy Gianello zblokoval střelu Fabia Simplicia a následný výborný pas Amauriho zůstal nevyužit.

Hosté zůstávali o něco aktivnější, Guilo Migliaccio pálil vedle, Amauri jen tak tak nedosáhl na centr Mattea Cassaniho a Basko Jankovic mířil nad. Ale ani Neapol nezůstávala bez příležitostí, jednu z nich zlikvidoval výborný Fontana, když zkrotil Pazienzovu střelu z 20 metrů.

Šancí neubývalo ani po přestávce, jednu z kategorie velmi slibných promarnil Ezequiel Lavezzi, po přihrávce Calaioa střílel jen nad. Na druhé straně dopadl obdobně Amauri, přitom možná mohl místo střely volit přihrávku na Simplicia.

Neapol ke konci převzala iniciativu, vedení se ale nedočkala ani po přímém volném kopu Bogliacina, ani v 78. minutě při rohovém kopu, když chyboval jinak výborný Fontanta. Naštěstí pro něj jeho špatného vyběhnutí nikdo nevyužil.

Duel pomalu směřoval k remíze, když přišel nastavený čas a s ním i Sosova standardní situace. Míč se dostal ka Lavezzi, následně ještě k Hamšíkovi a ten tvrdou hlavičkou rozjásal domácí tribuny.

Palermo se již na odpověď nezmohlo, Neapol naopak mohla přidat další branku, avšak Sosovi překazilo radost břevno.

Autor: Petr Kilian / channel4.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tip 2:0.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele