13. kolo
25.11.2007 15:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

SSC Neapol - Calcio Catania 2:0

Marcelo Zalayeta rozhodl dvěma góly na Stadio San Paolo v Neapoli o výhře svého týmu. Neapol vyhrála nad Catanií 2:0 a vyhoupla se z devátého na šesté místo. Sicilský klub naopak klesl o jednu příčku a je nyní jedenáctý.

Hosté začali velmi dobře. Již ve druhé minutě vyslal nepříjemnou střelu zhruba z 20 metrů Jorge Martinez a jen těsně minula branku. O deset minut později se mohla Catania opět ujmout vedení, ovšem gólman Gennaro Iezzo skvěle vychytal pokus Gianathy Spinesiho. Hosté kontrolovali hru a měli převahu. Jen ta koncovka je pořád zrazovala. Další pokus hostí měl Giussepe Mascara, vystřelil však pouze nad. Týž hráč po chvíli našel krásným centrem Andrese Martineze, jehož pokus se také do brány nevešel.

Domácí poprvé vážněji zahrozili až v 25. minutě. Lavezziho však včas odzbrojil obránce Catanie Andrea Sottil. Po půl hodině hry měl Lavezzi další možnost vstřelit gól, z pěti metrů napálil míč na zadní tyč, ale brankář Polito se zaskvěl bravurním zákrokem. Karta se začínala obracet a Neapol získávala převahu a soupeře tlačila. Ve 43. minutě po krásném sólu poslal domácí do vedení Marcelo Zalayeta. Přešel dva obránce a hravě si poradil s bezmocným Politem.

Druhou půli začali domácí stejně dobře jako skončili tu první. Polito měl plné ruce práce. Nejprve Zalayeta přestřelil, poté už však musel Polito likvidovat pokusy Blasiho a Gargana. Hosté byli v útoku již neškodní. Jedinou větší šanci měl v 64. minutě Spinesi, ale jeho pokus hravě chytl Iezzo. Nedáš, dostaneš. Toto rčení o sobě dalo opět znát. Hned v 65. minutě si totiž Zalayeta narazil s Lavezzim a střelou podél gólmana rozjásal publikum podruhé. Neapol mohla vedení ještě zvýšit, ovšem Bogliacina a Sosu vychytal, dnes skvělý, Polito.

Autor: Pavel Bartl / soccernet.espn.go.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

SSC by měli zvítězit. Tip 2:0.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele