36. kolo
04.05.2008 15:00 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Lazio Řím - Citta di Palermo 1:2

Lazio zažilo na Stadio Olimpico další velké zklamání. Římané se sice ujali v prvním poločase díky proměněné penaltě Gorana Panděva vedení a brankář Muslera je dokonce podržel, když Amaurimu zlikvidoval pokutový kop. Jenomže v závěrečné desetiminutovce Amauri vše napravil a dvěma brankami rozhodl o triumfu hostů.

Lazio začalo nebezpečně a hned ve druhé minutě orazítkoval Christian Manfredini břevno. O pár minut později zahrozili domácí podruhé, ale Mutarelliho pokus tentokrát vytáhl Agliardi. V podobné šanci byl na druhé straně Amauri, ale nastřelil tyč. Lazio se ve 24. minutě dožadovalo penalty za držení, ale rozhodčí ji odpískal až vzápětí za ruku hostujícího Migliaccia. Goran Panděv s přehledem proměnil a poslal Lazio do vedení. O chvilku později mohl zvýšit Tare, ale sám před brankářem neuvěřitelně minul.

O vedení mohlo Lazio přijít ve 38. minutě, když v pokutovém území nedovoleně zastavil Balzarettiho Mutarelli. K exekuci penalty se postavil Brazilec Amauri, ale povedený zákrok předvedl mladík Muslera a po sérii nepovedených zápasů si pozvedl sebevědomí.

Palermo se ve druhém poločase snažilo vyrovnat, ale Mark Bresciano trefil pouze boční síť. Trestat mohl na druhé straně Panděv, ale Agliardi pohotově zakročil. Hosté vytvořili v závěrečných minutách velký tlak, který nejprve vyvrcholil v 82. minutě Miccoliho trestným kopem a následnou brankou Amauriho, jenž tak částečně odčinil zaváhání z prvního poločasu. Lazio se ovšem i po inkasované brance opět stáhlo a tvrdě na to doplatilo. Ve druhé minutě nastavení opět zahrával trestný kop Miccoli a znovu našel ve vápně Amauriho, který nechal zapomenout na neproměněnou penaltu a vystřílel Palermu tři body.

Autor: Ondřej Holzman

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele