12. kolo
11.11.2007 15:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Reggina Calcio - Janov CFC 2:0

V utkání 12. kola Serie A si na svém stadionu Oreste Granilla poradila Reggina Calcio s FC Janov. Pro domácí je to první letošní výhra a zvedli se tak konečně z posledního místa. Jejich místo tak zaujalo Empoli. Ovšem "boj o sestup" je velmi vyrovnaný, posledních pět týmů má shodně devět bodů.

Janované si chtěli odvézt z Kalábrie minimálně bod, ovšem chyběl jim nejlepší střelec týmu Marco Boriello, který má stop za nasbírané žluté karty. Jeho absence se nakonec podepsala na střelecké (im)potenci hostí, kteří nedali ani jednu branku a prohráli na půdě trápící se Regginy 0:2.

Utkání začalo s desetiminutovým zpožděním. Celý stadion totiž držel smutek za zesnulého fanouška Lazia, který byl zastřelen policistou při střetu s příznivci Juventusu Turín. Je to teprve deset měsíců od smrti policisty v Catanii a Itálií otřásl další skandál. Utkání Interu s Laziem bylo dokonce kvůli tomuto incidentu odloženo.

Po několika minutách ticha se mohly oba celky pustit do vzájemné bitvy. Domácí začali velmi zostra a hned v desáté minutě musel gólman Rubinho vytáhnout skvělý zákrok, aby vykryl tvrdou střelu Fabia Ceravola. Janované v zápětí odpověděli, ovšem Luciano Figueroa, který nastoupil místo Boriella, hlavičkoval nad. Zhruba uprostřed první půle vyprášil rukavice gólmanovi domácích z přímého kopu Leon.

V 32. minutě viděli diváci první branku zápasu. Domácí útočník Nicola Amoruso obešel dva obránce a vypálil k bližší tyči. Brankář Rubinho se natahoval marně. Janované měli ještě příležitost srovnat do poločasu, ale další Fiquerova hlavička šla opět vysoko nad Campagnolovu svatyni.

Po změně stran se hosté herně zvedli a měli několik příležitostí vyrovnat, ovšem nedokázali je zužitkovat, což přivádělo trenéra Giana Piera Gasperiniho k zoufalství. Blízko vyrovnání byl zhruba po hodině hry Julio Leon, ale míč poslal vysoko mezi diváky. Týž hráč se potom postavil k přímému kopu z nadějné pozice, jenže znovu přestřelil. Nejblíže k zisku alespoň jednoho bodu byli hosté ke konci utkání. Po centru aktivního Leona vyskočil nejvýše exvalencijský útočník Marco Di Vaio. Překonal brankáře Campagnou, ale jeho pokus se ke smůle hostí zastavil o tyč.

Nedáš - dostaneš. Toto rčení se opět vyplnilo. Po Di Vaiově tyči přišla akce domácích, která skončila druhým gólem utkání. Luca Vigiani našel přesným míčem ve vápně střídajícího Josého Joelsona, který se hlavou nemýlil, vstřelil tak svůj první gól v této sezóně a upravil na konečných 2:0 ve prospěch Regginy Calcio.

Autor: Pavel Bartl / soccernet.espn.go.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
HOST*bary72

Pro klid duše bude nutný bodovat. Aspoň remízku. Tip 1:2. FC GENOA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
HOST*bary72

Tak to se bohužel nepovedlo !

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele