19. kolo
20.01.2008 15:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Juventus Turín - Sampdoria Janov 0:0

Juventus opět zaváhal, když podruhé za sebou pouze remizoval. Tentokrát se na domácí půdě po velkém štěstí hostů rozešel se Sampdorií smírně 0:0.

Domácí Stará dáma nastoupila bez zraněných Chielliniho, Andradeho, Camoranesiho a Zebiny. Na neobvyklém postu středního záložníka nastoupil Hasan Salihamidžič a nahradil zde Tiaga Mendese, o kterém se v posledních týdnech spekuluje v souvislosti s odchodem. V čestné lóži Stadia Olimpica seděl také trenér italského národního týmu Roberto Donadoni.

Prvních deset minut utkání nebylo příliš záživných, ale hned ve 12. minutě měli domácí stoprocentní brankovou příležitost. Pavel Nedvěd odvedl před pokutovým území vynikající práci, když se mu podařilo získat míč a ještě výbornou přihrávkou našel před brankou osamoceného Marchionniho, který ale metru neuvěřitelně minul branku a mohl se chytat za hlavu. Sampdorie měla v tu chvíli velké štěstí, ale o chvilku později již takové neměla, když si Sammarco zvrtlnul kotník a nemohl ve hře pokračovat. Na trávník tak vběhl Delvecchio. Do další dobré příležitosti se dostal francouzský útočník Trezeguet, ale ani on nedokázal zužitkovat přesný pas od Molinara a mířil vedle.

Ne že by se domácím nedostávalo gólových šancí, ale ta ve 34. minutě byla jednoznačně největší. Luca Castellazzi, Hugo Campagnaro a Salvatore Accardi – toto trio se stalo hrdiny okamžiku, když v rozmezí několika sekund z brankové čáry vykoplo střely Marchionniho a Trezegueta. Ani poté však dobývání hostující branky neskončilo a druhý jmenovaný ještě nastřelil břevno. I po této akci ale na světelné tabuli svítil stav 0:0 a hosté měli opět obrovské štěstí. Těsně před přestávkou mohl zasadit smrtící ránu domácímu Juventusu Christian Magio, ale jeho hlavička po rohovém kopu jen těsně minula branku. Druhý poločas už tolik vyložených šancí nenabídl, v podstatě téměř žádné.

Místo Del Piera přišel na hřiště Iaquinta, který se okamžitě uvedl tvrdou střelu, která se ale mezi tři tyče nevešla. I na druhé straně měl slibnou příležitost Franceschini, ale jeho střelu vyrazil brankář Buffon na roh. Větší vzrušení přišlo v 71. minutě, kdy se domácí po Franceschiniově zákroku na Marchionniho dožadovali penalty, ale bránící hráč zasáhl nejdřív míč a penalta se nekopala. Pokutový kop se nezahrával ani poté, co se v pokutovém území svalil Trezeguet po střetu s Accardim. Juventus tak na konci mohl pouze naříkat na neproměněné šance a Sampdoria mohla děkovat za velké štěstí.

Autor: Ondřej Holzman

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Juventus s přehledem vyhraje, Sampdoria moc šancí nemá. Tip 3:1.

Reagovat
smazaný uživatel

Janov je venku polovicni, Juve toho vyuzije, 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

To koukám, Juve ztratli definitivně kontakt s lídry tabulky.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele