15. kolo
09.12.2007 15:00 CET
1 : 3
(0:3)

Reportáž

FC Janov - AC Siena 1:3

Siena si připsala teprve druhou výhru v sezoně a zaznamenala veledůležité tři body v boji o záchranu v Seria A. Zdálo se, že obrana Janova prvních 24 minut pořádala dny otevřených dveří, když všechny góly inkasovala právě v tomto intervalu.

Už od začátku bylo vidět, že Siena hraje opravdu ve velké pohodě. První šanci si vypracovala v 6. minutě, ale po závaru nedokázal skórovat jak Tomas Locatelli, tak Simone Vergassola, a byl z toho pouze roh. O tři minuty měl při volném přímém kopu brankař Janova Rubinho co dělat, když pokusu Paula Codrei několikrát změnil dráhu vítr, který provázel celý zápas. V 11. minutě šla Siena do vedení. Po přihrávce Vergassoly skrz pokutové území, nedal Frick střelou pod břevno Rubinhovi žádnou šanci.

Siena hrála opravdu sebevědomě a její rychlou hru jakoby janovští hráči vůbec nestíhali zachytávat a vůbec se nedostávali k míči. V 20. minutě nechalo hned několik obránců Janova na přední tyči trestuhodně projít rohový kop dovnitř pokutového území a Loria se od značky pokutového kopu nemýlil a vsítil už druhou branku svého týmu. Hned po rozehrávce se Maccarone dostal po cenru Galloppy do obrovské šance, ale vsítit třetí gól se mu nepodařilo. Ale ve 24. minutě už se Siena mohla radovat potřetí a Frick z druhého vstřeleného gólu. Maccaronovu střelu dokázal Rubinho vyrazit jen na nohu Frickovi a ten se do odkryté klece nemýlil. Janov hrál od 27. minuty se čtyřmi útočníky a jeho hře to přeci jen pomohlo. Těsně před přestávkou mohl výsledek korigovat Leon, jeho však skvěle vychytal Manninger a poločas tak skončil jednoznačně 3:0 pro Sienu.

V druhé půli útočná hra Janova svědčila spíše Sieně, která do odkryté obrany mnohokrát šla v přečíslení a vypracovala si tak slušné šance, čtvrtý gól však vstřelit nedokázala. Naopak v 89. minutě se výsledek podařilo zkorigovat Figueroa střelou z sedmi metrů pod břevno. Z výhry 3:1 se tedy radovala Siena, která body z hřišť soupeřů potřebuje jako sůl.

Autor: Vít Nohejl / www.channel4.com, www.soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Nesmíme si dovolit zaváhat, Siena je venku slabota. Výhra by přinesla uklidnění, sestupové pozice jsou nebezpečně blízko. FC GENOA !!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Jeěště tip 2:1.

Reagovat
smazaný uživatel

Grrr !!!! To by se nám stávat nemělo.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele