28. kolo
16.03.2008 15:00 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

Inter Milán - Citta di Palermo 2:1

Inter Milán zvládl utkání proti Palermu a zvítězil 2:1. Všechno podstatné se událo v prvním poločase. Na úvodní branku Interu ještě Palermo odpovědělo, avšak zanedlouho Luis Jimenez zařidil tři body pro domácí. Inter Milán tak zvýšil náskok před druhým AS Řím na šest bodů.

Inter Milán chtěl po vypadnutí z Ligy mistrů a po posledních nepříliš přesvědčivých výkonech doma vyhrát. K tomu měl pomoci i Marco Materazzi, který chyběl v duelu proti Liverpoolu. Palermo bojuje o Pohár UEFA a i ono chtělo bodovat.

Pro domácí fanoušky začalo utkání velice dobře. Už v 5. minutě poslal Inter do vedení Vieira. Domácí fotbalisté byli mnohem aktivnější, jenže byli to hosté, kteří se radovali z další branky. Ve 25. minutě si totiž vstřelil vlastní branku obránce Marco Materazzi, a hosté se tak velice lacino dostali k vyrovnání. Stav 1:1 nevydržel příliš dlouho. Ve 30. minutě vstřelil branku Luis Jimenez, ale kvůli ofsajdovému postavení byla branka správně neuznána. Stejný hráč si vše vynahradil ve 36. minutě, po přihrávce Patricka Vieiry dal na 2:1 pro Inter.

I ve druhém dějství byl Inter Milán aktivnějším týmem a jen díky skvělému Albertu Fontanovi byl rozdíl jednobrankový. Brankáře Palerma nepřekonali Zlatan Ibrahimovič a ani obránce Nicola Burdisso, který hlavou jen těsně minul cíl. Fotbalisté Interu převážně kontrolovali hru a hosty ze Sicílie k ničemu nepouštěli.

S blížícím se koncem utkání Palermo otevíralo hru, což byla šance na rychlé brejky Nerazzurri. V 83. minutě prokličkoval mezi třemi hráči Luis Figo, jenže jeho následná střela šla jen do připraveného Alberta Fontany. V 84. minutě měl velkou příležitost na vyrovnání Jankovič, který se položil do centru hlavou a jen těsně minul branku Interu. Palermo si už šanci nevytvořilo a Inter Milán se mohl po velice jistém výkonu začít radovat.

Autor: Ondřej Linhart / channel4.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Inter nezaváhá. Tip 2:0.

Reagovat
smazaný uživatel

Dobře Inter Milán !!! Jen mi chybí důležitý údaj o divácích ?!?!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele