37. kolo
11.05.2008 15:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Citta di Palermo - Sampdoria Janov 0:2

Sampdoria Janov díky brankám Cassana a Maggia zvítězila na stadionu Renza Barbery v Palermu 2:0 a je tak zpět na šesté příčce, která pro klub znamená přímý postup do Poháru UEFA. Palermo je desáté a nemůže již pomýšlet ani na Pohár Intertoto.

Souboj Sampdorie a Udinese o šesté místo je něco jak souboj Milána a Fiorentiny o místo čtvrté. Tyto dva celky se na šesté příčce stále střídají a nyní tomu nebylo jinak. Udinese senzačně doma podlehlo Cagliari 0:2, a protože Blucerchiati nezaváhali, tak jsou zpět na šestém místě. Stejně jako v boji o předkolo Ligy mistrů a v boji o záchranu se i v tomto duelu o přímý postup do Poháru UEFA rozhodne až v posledním kole.

Domácí nezačali příliš jistě, ovšem brzkou hrubku Federika Balzarettiho nedokázal náležitě potrestat Christian Maggio. Nicméně po nezdařilém začátku se domácí oklepali. Rána Fabrizia Miccoliho byla pokryta brankářem Mirantem, ovšem střela Boška Jankoviče o chvíli později byla o poznání nebezpečnější. Hostujícímu brankáři musela pomoci pravá spojnice. Sampdoria vážněji zahrozila až před přestávkou, kdy Belluccimu chyběly milimetry, abyl dosáhl na nadýchaný centr od Antonia Cassana.

Ovšem po změně stran si Janované zprovoznili doposud zaseklé pušky. V 61. minutě se postavil Antonio Cassano k přímému kopu a hned v zápětí se mohli diváci těšit na mistrovský kousek. Cassanova střela zapadla na milimetr přesně do horního rohu domácí branky, kam Federico Agliardi prostě neměl nárok dosáhnout. Trvalo zhruba čtvrt hodiny, něž hosté navýšili své vedení. Christian Maggio nedal svou hlavičkou pod břevno domácímu brankáři šanci. Do konce utkání se stav již neměnil a Sampdoria se tak velmi přiblížila přímému postupu do Poháru UEFA.

Autor: Pavel Bartl / channel4.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele