38. kolo
18.05.2008 15:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Calcio Catania - AS Řím 1:1

AS Řím nezvládlo poslední utkání sezóny a v sicilském pekle pouze remizovalo 1:1. Catania mohla před domácím publikem slavit, neboť se zachránila, naopak Římané smutnili. Scudetto putuje do Milána.

Naděje Giallorossi na zisk Scudetta definitivně shořely v 85. minutě, kdy se trefil domácí útočník Martinez. Nicméně, i kdyby dokázali Římané zvítězit, na titul by to nestačilo. Inter totiž díky Zlatanu Ibrahimovičovi vyhrál v Parmě, čímž rozhodl jak o záchraně Catanie, tak o zisku titulu pro milánský celek.

Hráči i fanoušci Catanie měli zajisté v živé paměti debakl 1:7, který utrpěla Catania loni na Stadio Olimpico. Giallorossi navíc vyřadili Catanii v semifinále Coppa Italia. Sicilané tak měli římskému celku co oplácet.

Řím začal opravdu suverénně. Střela Davida Pizarra nejprve pouze vystrašila domácí fanoušky, ovšem následný kousek Mirka Vučiniče již dokázal celé Angelo Massimino umlčet. Černohorský útočník v půli hřiště sebral balón a předvedl sólo, během kterého obešel čtyři hráče Catanie a následně přesnou střelou rozsvítil v osmé minutě na ukazateli stav 0:1. Catania cítila, že by mohla sestoupit, a tak se rychle vzpamatovala.

O chvíli později měl Doni, jenž si při rozcvičování lehce poranil rameno, plné rukavice práce s bombou Juana Manuela Vargase. Tentýž hráč donutil Doniho k zákorku znovu, tentokráte povedeným přímým kopem. Nechybělo mnoho, aby Catania po půlhodině hry srovnala. Hlavička Silvestriho po Vargasově přímém kopu šla jen těsně nad pravou spojnici, Doni pouze stál. O chvíli později měli pro změnu hosté na kopačkách druhý gól. Alessandro Mancini však po spanilém úprku trefil jen boční síť.

Na začátku druhého poločasu zahrál Juan Manuel Vargas opět jeden ze svých nebezpečných přímých kopů. Tentokráte zakončoval Giacomo Tedesco a Doni musel vytáhnout neskutečný zákrok, aby jeho bombu zlikvidoval. Ve 49. minutě nastala velmi kuriózní chvíle. Na hřišti se objevily dva balóny, načež Tedesco vzal ten druhý a namířil si to na bránu. Okamžitou přítrž celé akci učinil Daniele De Rossi. O chvíli později měl obrovskou příležitost Davide Baiocco, ovšem z deseti metrů napálil míč vedle.

Mezitím na hřiště prosákly informace, že se Inter ujal vedení. Hostujícím fotbalistům se tak pochopitelně trochu otrávil zápas. Ovšem stále se v římském táboře věřilo ve zvrat na Ennio Tardini. Ovšem Catania zvyšovala svůj tlak a byla lepším týmem. Nejprve Biagianti bombou z dálky trefil břevno, ovšem několik jeho spoluhráčů bylo v té chvíli v ofsajdu. O chvíli později již domácí dokázali vstřelit branku. Stovini hlavou překonal Doniho, ovšem branka nebyla platná kvůli Mascarově ofsajdovém postavení. Diváci téměř zbourali stadion. Atmosféra by se dala krájet.

A přece se domácí dočkali. V 85. minutě nasměroval Martinez střelu Morimota do prázdné brány a Angelo Massimino explodovalo. Římané v tu dobu již věděli, že Inter vede 2:0, a tak příliš nesmutnili, zato domácí začali patřičně slavit udržení v Serii A.

Autor: Pavel Bartl / channel4.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Catania hraje o záchranu v Serii A, nesmí prohrát a tak to bude pro AS Roma nesnadné, i jim jde ale o mnoho. Další velezajímavé utkání. Tip 1:2.

Reagovat
smazaný uživatel

AS musí vyhrát, mě osobně klidně stačí výsledek 0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 !

Reagovat
smazaný uživatel

2:4

Reagovat
smazaný uživatel

Tak v prvním poločase zatím fotbal nic moc. Ale ten Vucinicův gól, to byla lahůdka

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jen remízka, ale AS Roma letos odehráli vynikající sezónu !!! Jen tak dál !!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele