17. kolo
22.12.2007 20:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

AS Řím - Sampdoria Janov 2:0

Kapitán Giallorossi Francesco Totti ukázal světu, že nezapomněl, jak se dávají branky. Sampdorii poslal dvěma trefami domů, když se nejprve trefil z penalty a pak v 90. minutě upravil na konečných 2:0 pro římský tým.

Právě Francesco Totti navíc neměl k utkání nastoupit, protože si nedávno obnovil zranění kotníku, ale jak vidno, stihl se z něj opět rychle zotavit. Toto utkání, stejně jako všechna dnešní v Itálii, začalo minutou ticha za 18letého sudího Lorenza Morena, který dnes zkolaboval a následně zemřel během zápasu ve Veroně.

Hned zkraje utkání se snažili Christian Maggio a Emiliano Bonazzoli prokombinovat skrz obranu domácích, ale byli, stejně jako na druhé straně kličkující Totti, zastaveni. První zákrok zápasu si připsal Luka Castellazzi, když se k němu dobře odrazil nebezpečný pokus Marka Cassettiho. V 17. minutě nařídil sudí Gervasoni pokutový kop po zákroku Stefana Lucchiniho, který na hranici pokutového území stáhl za dres Mattea Ferrariho. K penaltě se postavil Totti a předvedl, že zranění mu rozhodně nevzalo sebedůvěru. Odvážným dloubáčkem přeloboval padajícího Castellazziho.

Několik minut nato se do dalekonosné střely opřel David Pizarro, ale omylem trefil svého kapitána. Na druhé straně vyrobil hrubku Max Tonetto a Doni musel vyrážet prudkou Maggiovu střelu. Na druhé straně zlikvidoval Castellazzi střely z 20 metrů od Mirka Vučiniče a Daniele De Rossiho.

Krátce po přestávce našel Totti z otočky Vučiniče, který byl pár metrů před vápnem soupeře faulován. Z následného přímého kopu Pizarro přestřelil. V 53. minutě byl Simone Perrotta blízko ke vstřelení druhého gólu. Totti mu hodil míč z autu, Perrotta se nerozpakoval a jeho bomba orazítkovala břevno branky hostí. Několik minut poté byl pronikající Perrotta sestřelen Volpiho bodyčkem a záložník Sampdorie si vykoledoval předčasný odchod do kabin za druhou žlutou kartu. Nařízený přímý kop zahrál De Rossi a jeho střelu musel Castellazzi vyrazit. Claudio Bellucci se snažil odklidit pryč vyražený balón, ale netrefil ideálně a míč padl přímo k Perrottovi, kterému na poslední chvíli zabránil ve vstřelení branky Hugo Campagno.

Z nařízeného rohového kopu domácí vytvořili před brankou soupeře solidní závar. Nejprve Perrottovy nůžky odkopli bránící hráči Sampdorie a poté Manciniho dorážka prolétla skrz pokutové území mimo. Sampdorie se však ani v deseti nevzdávala a tři minuty před koncem vyslal na branku domácích prudkou střelu z voleje Andrea Caracciolo, avšak Doni skvělým reflexem vyrazil na roh. Po rohu se dostal k zakončení opět Caracciolo, ale nikým neatakovaný přestřelil. Poslední slovo však měli domácí. Marco Cassetti po skvělém sprintu po levé straně naservíroval před bránu Tottimu, který nekompromisně zavěsil a vstřelil tak svůj 160. gól v Serii A.

Autor: Pavel Bartl / channel4.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

AS Roma je favoritem, tip 2:1.

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Tottiho miluju

Reagovat
smazaný uživatel

Bravo Totti !!! Fransesco táhne AS Roma, jak jinak. AS Roma bude dobrý vicemistr.

Reagovat
Slejdy

stale doufam ze jeste mistr

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele