13. kolo
25.11.2007 15:00 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

AS Livorno - UC Sampdoria 3:1

AS Livorno na svém stadionu Armanda Picchiho porazilo Sampdorii Janov 3:1 a konečně se tak dostalo ze sestupových příček. Toskánskému klubu tak nyní patří patnáctá (první nesestupová) příčka . Janované spadli z osmého na desáté místo.

Hosté jeli do Livorna bez dvou hvězdných útočníků. Zranění jsou Vincenzo Montella a Antonio Cassano, a tak se vedle nejlepšího střelce hostí Bellucciho objevil Andrea Caracciolo. Toto duo bylo nesehrané a neschopné. To se odráželo v útočné hře klubu, která byla dosti chabá. Jak se má zakončovat, předvedli Janovanům Tavano s Kněževičem. Nejprve v deváté minutě naskočil na roh Daniele De Vezzeho Dario Kněževič a kladivem nedal Castellazzimu šanci. Minutu na to krásně zakroutil Francesco Tavano přímý kop do brány a bylo to 2:0 pro Livorno. Sampdorii druhý gól srazil do kolen a Livorno kontrolovalo hru. V pětadvacáté minutě to mohlo být už 3:0, Castellazzi však skvěle vychytal další standardku, tentokráte ji zahrával Diego Tristán.

Druhou půli vytvářel Tristán svou kreativitou v obraně hostí doslova zmatek, z čehož těžil zejména jeho parťák v útoku Tavano. Ex-útočník Deportiva La Coruña vystrčil právě Tavana skvělou kolmicí, celá akce však narazila na připraveného Castellazziho. V 67. minutě o sobě dali vědět také hosté. Bellucci si naskočil na Caracciolův centr, ale jeho dobrá hlavička šla jen nad. Hned poté na druhé straně mohl Tavano dokonat hattrick. Castellazzi však vytáhl další excelentní zákrok.

Hosté se přeci dočkali a kontaktní gól vstřelil deset minut před koncem nejlepší střelec týmu Claudio Bellucci. A byl to velmi krásný gól. Bonazzoli nacentroval a Bellucci nůžkami překonal Ameliu. Hosté si však již nenachali vedení vzít, naopak ho ještě zvýšili. V 89. minutě našel Erjon Bogdani ve vápně volného Tavana, který se nemýlil a upravil tak na konečných 3:1 pro AS Livorno.

Autor: Pavel Bartl / soccernet.espn.go.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele