23. kolo
25.02.2024 19:00 CET
4 : 0
(0:0)

Reportáž

Ángel Di María (© AFP)

Benfica nasázela Portimonense čtyři góly během dvaceti minut a pohodlně dokráčela k výhře

Benfica téměř hodinu hrací doby čekala v domácím prostředí proti Portimonense na úvodní gól. Vše nakonec zlomil Rafa Silva, který odšpuntoval čtyřgólovou dvacetiminutovku svého týmu, který nakonec dokráčel v pohodlnému vítězství 4:0.

Domácí přitom byli aktivnějším a nebezpečnějším týmem už od úvodního hvizdu. V 9. minutě měl stoprocentní šanci na kopačce Kökçü, ale jeho střele z bezprostřední blízkosti zabránil obětavým zákrokem Nakamura. Po půl hodině hry se japonský brankář předvedl proti Otamendimu, který se zapomněl vepředu a málem z toho byl první gól zápasu.

V první půli však domácí favorité jen složitě hledali recept na obranu Portimonense i jeho brankáře. Ke změně došlo až po deseti minutách druhého dějství. Benfica nebezpečně kombinovala před pokutovým územím, což stáhlo většinu obránců do středu hřiště. Na křídle však čekal volný Rafa Silva, ke kterému se dostal odražený míč a ten dal Nakamurovi housle šajtlí - 1:0.

Uběhly jen necelé dvě minuty a Benfica už vedla o dva góly. Kökçü vyslal dlouhou přihrávkou za obranu do samostatného úniku Davida Nerese, jemuž nestačili ani obránci ani brankář Nakamura, kterého se Neres zkušeně zbavil kličkou a zakončil do prázdné brány.

Minuty hrůzy pro do té doby dobře hrající Portimonense ani druhým gólem nebyly u konce. V 58. minutě Rafa Silva čaroval se svou šajtlí na levém křídle, odkud poslal přesný centr v pokutovém území volnému Di Maríovi a ten si na nabídnuté šanci smlsnul a navýšil už na 3:0 pro Benficu.

Následně tempo hry zvolnila střídání a domácí hráči se po úspěšné pasáži už tolik nehrnuli do útoku. V 75. minutě ale ještě naposledy gólově udeřili. Gouveia zatáhl z levého křídla míč do pokutového území, kde se přes Kökçüa dostal k volnému Rafovi Silvovi, který své skvělé vystoupení okořenil ještě jedním gólem.

Hosté byli na Estádio da Luz směrem dopředu opravdu neškodní a nevypracovali si ani jedinou výraznější šanci, kterou by mohli zkorigovat nelichotivé skóre. Benfica výhrou 4:0 potvrdila slušnou střeleckou formu v lize a připsala si cenné tři body do boje o titul.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele