18. kolo
19.01.2024 21:15 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Ángel Di María (© AFP)

Benfica udolala Boavistu díky brance Di Maríi a upevnila si druhé místo tabulky

Obhájce mistrovského titulu navázal na skvělou formu z posledních týdnů a nyní v úvodním utkání druhé poloviny portugalské ligy zdolal Boavistu po výsledku 2:0, přičemž vítězný gól zaznamenal krátce po odehrané hodině argentinský veterán Ángel Di María. Domácí celek tedy zůstává na druhém místě Primeira Ligy se ziskem pětačtyřiceti bodů a za vedoucím městským rivalem Sportingem stále zaostává o jediný bod.

Boavista sice nepředvedla špatný výkon a dlouho s velkým favoritem držela krok, avšak na předchozí výhru s Vizelou (4:1) nenavázala a s dvaceti body zůstává na deváté příčce. SL tlačilo od samého začátku a první větší možnost si vypracovalo po dvanácti odehraných minutách, ale Arthur Cabral jen těsně minul pravou tyč. Zhruba v polovině první půle se zjevil v obrovské příležitosti také Morato, nicméně ani on prostor tří tyčí netrefil.

Ve 28. minutě byl poprvé vidět pozdější hrdina Di María, jenže ten nevyzrál tváří v tvář proti skvěle zasahujícímu brankáři Gonçalvesovi. Pětatřicetiletý argentinský mistr světa poprvé rozvlnil síť ihned po změně stran, ovšem tato jeho trefa neplatila kvůli předchozímu zpracování rukou přihrávajícího Joãa Mária. Di María se však přeci jen dočkal zasloužené trefy v 61. minutě.

Tentokráte svým krásným centrem levačkou hledal někoho z nabíhajících spoluhráčů a skákavý balón se štěstím zapadl přesně k levé konstrukci kolem marně se natahujícího Gonçalvese. Domácí si pak hlídali těsný náskok a soupeře prakticky k ničemu nepouštěli, minutu před vypršením základní hrací doby zazdil obrovskou šanci João Mário, protože ho famózně vychytal hostující strážce.

Benfica definitivně rozhodla o svém úspěchu ve čtvrté minutě nastavení, kdy se prosadil teprve dvacetiletý brazilský forvard Marcos Leonardo. Ten při svém druhém startu v portugalské nejvyšší soutěži vstřelil svou premiérovou branku po famózní finální přihrávce neúnavného Di Maríi a osamocen před zcela prázdnou brankou nezaváhal.

Autor: Viktor Sandev / vsports.pt, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele