22. kolo
18.02.2024 21:30 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Simon Banza (© AFP)

Braga zabrala a v závěru utkání vybojovala výhru nad Farense

Fotbalisté Bragy po dvou těžkých prohrách i bez svého zraněného kapitána splnili roli favorita a porazili nováčka Farense na svém stadiónu 2:1. Arsenalistas poslal do vedení po změně stran Banza, ale hostující Belloumi rychle vyrovnal. O výhře domácích tak nakonec rozhodl v závěru zápasu střídající Ndour.

Překonávání herní a výsledkové krize většinou vede přes náročný a bojovný fotbal a přesně tak vypadala úvodní půle. První větší šanci měli domácí až po 27 minutách hry, kdy se Fernandesův centr během letu proměnil ve střelu, se kterou měl hostující brankář a odchovanec Bragy Velho problémy.

První opravdu gólová příležitost ale přišla až v poslední pětiminutovce úvodního dějství. Pastor stáhl za dres v pokutovém území Banzu a kopala se penalta. K té se postavil velezkušený Moutinho, ale Velho jeho prudké zakončení vyrazil.

Braga se gólu dočkala až v 62. minutě po jednoduché ale efektivní fotbalové akci. Fernandes se na pravém křídle uvolnil od obránce a centrem na zadní tyč našel hlavu Banzy, který svým patnáctým gólem v sezoně poslal Bragu do vedení.

Vedení bylo zasloužené. Braga byla lepším týmem a protiútoky, na které se Farense před utkáním spoléhalo, vůbec nevycházely. Když však ale po dlouhé době získali hosté kontrolu nad míčem na soupeřově polovině, byl z toho hned gól. Barbosa centrem do pokutového území našel střídajícího Belloumiho a ten hlavou k překvapení všech a zejména nedůsledně bránícího Borjy vyrovnal na 1:1.

Farense použilo na obranu remízového stavu veškerou svou defenzivní sílu včetně Artura Jorgeho, syna trenéra Bragy. Nakonec ale bylo odhodlání hráčů Bragy silnější. V 85. minutě proletěl míč pokutovým územím po několika tečích na hlavu Niakatého, kterého sice Velho vychytal, ale na dorážejícího Ndoura už byl krátký.

Gól devatenáctiletého Itala, který je v klubu na hostování z PSG, se nakonec ukázal jako vítězný. Farense totiž nemělo dostatek sil na vyrovnaní a Rony Lopes v dresu Bragy dokonce měl šanci náskok ještě navýšit. Braga tak po dvou těžkých prohrách získala povinné tři body proti Farense a má na čtvrtém místě dvoubodový náskok na pátou Vitórii.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele