8. kolo
07.10.2023 19:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů Bragy (© AFP)

Braga dvěma góly v nastaveném čase obrátila zápas proti Rio Ave

Braga po nepřesvědčivém vstupu do letošního ligového ročníku málem zaznamenala další ztrátu. V domácím utkání proti Rio Ave dostala gól už v 5. minutě zápasu a blamáž nakonec odvrátila až v nastaveném čase, kdy se prosadil Banza a Abel Ruiz.

Začátek zápasu domácí celek vůbec nezachytil. Už ve 3. minutě po rohovém kopu nebezpečně hlavičkoval hostující kapitán Aderllan Santos a brankář Matheus musel míč vyrazit z brány. Čisté konto však udržel jen krátkou chvíli. O dvě minuty později se totiž na pravém křídle uvolnil Costinha, který přízemní přihrávkou našel v malém vápně Leonarda Ruize a ten poslal outsidera do vedení.

Studená sprcha v úvodu utkání domácí tým vůbec neprobrala. V první půli vyslal dvě nevydařené střely na bránu soupeře a po právu šel do kabiny jako prohrávající celek. Po změně stran navíc po krásné kombinaci hostů mohli brzy prohrávat už o dva góly, ale Ruiz v další stoprocentní šanci nepochopitelně minul bránu.

Braga si opravdu první velkou šanci vypracovala až v 68. minutě, kdy po centru hlavičkoval do břevna Zalazar. Bylo to nicméně Rio Ave, které nakonec znovu rozvlnilo síť. Hernaniho přetažený centr zpracoval v pokutovém území Fábio Ronaldo, kličkou si poradil s nepřesvědčivě bránícím Mendesem a obstřelem přidal druhý gól svého týmu. Ten však sudí Oliveira po kontroverzním zásahu VAR, který viděl ofsajdové postavení v akci nezapojeného Venturu, neuznal.

Stále velmi přívětivé skóre začalo být pro Rio Ave při stupňujícím se tlaku domácího týmu ve stále větším nebezpečí. V 81. minutě se do velké šance procpal Ruiz, avšak velice dobře proti němu zasáhl brankář Jhonatan. Dvaatřicetiletý gólman se po návratu po zranění zaskvěl i proti jedovaté střele Fernandese o pár minut později.

Sedmnáctiletý mladík Roger Fernandes se ve finále v první minutě nastavení přesunul z role střelce do role nahrávače a přesným centrem našel Banzu, který hlavou uklidil míč za Jhonatanova záda. O čtyři minuty později prvně zkusil Fernandes překvapit Jhonatana dalekonosným pokusem, ovšem zkušený brankář míč vyrazil na roh.

Vzápětí Fernandes každopádně opět zkusil nahrát a přízemním centrem našel na malém vápně nabíhajícího Ruize, který v páté minutě nastaveného času zajistil Braze cenné vítězství 2:1. Hlavní postavou utkání se ovšem jistě stal Roger Fernandes, který oživil ofenzivní řady domácího týmu a pomohl mu k zisku "povinných" tří bodů.

Autor: Martin Jedlička / vsport.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele