1. kolo
11.08.2023 21:15 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Estádio Municipal de Braga (© AFP)

Famalicão si na úvod sezóny připravilo překvapení a z Bragy veze tři body

Páteční předehrávka a úvodní duel nové sezóny Ligy Portugal mezi domácí Bragou a hostujícím Famalicãem skončil velkým překvapením. Domácí favorit sice šel díky gólu kapitána Horty do brzkého vedení, ale po změně stran prvně vyrovnal Rodrigues a vítězný gól Famalicãa přidal v páté minutě nastaveného času Aranda.

Braga skončila v minulém ligovém ročníku na 3. místě a po úspěšném zahájení sezóny v předkole Ligy mistrů byla jasným favoritem. Před více než 19 tisíci diváky tuto roli v úvodu utkání potvrzovala. Už v 9. minutě totiž domácí kapitán Ricardo Horta zahrával přímý kop a z takřka 30 metrů zaskočil přízemní střelou brankáře Júniora - 1:0.

Hosté mohli odpovědět hned po minutě, kdy se k odraženému míči v pokutovém území dostal Dobre a brankář Matheus musel zasahovat. Neproměněnou šanci mohl vzápětí na druhé straně potrestat Bruma, ale v dobré pozici napálil z voleje pouze břevno.

Hra se po dynamickém úvodu uklidnila a Braga pohodlně kontrolovala své vedení. Po změně stran však hosté přidali na ofenzivní aktivitě a byli za to odměněni. Mladík Rodrigues se po necelé čtvrthodině na hřišti odhodlal k dalekonosné střele, kterou Matheus podcenil, a dvacetiletý záložník mohl slavit při svém ligovém debutu také první gól.

Hostující celek zdobila hlavně obrovská bojovnost a obětavost. Ta hrála hlavní roli v 72. minutě, když měl Horta na kopačkách další gól, ale střelu mu rychlém skokem zblokoval bývalý hráč Bragy Francisco Moura.

Sudí Veríssimo navázal dlouhým nastavením na trend z loňské sezóny, čehož ale překvapivě nevyužili domácí. V páté minutě nastaveného času v dresu Famalicãa debutující Aranda až příliš snadno obešel z levého křídla Mendese a technickou střelou na zadní tyč nedal brankáři šanci. Famalicão se tak hned na úvod sezóny postaralo o velké překvapení a odváží si z Bragy cennou výhru.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele