6. kolo
24.09.2023 19:00 CET
1 : 3
(0:2)

Reportáž

David Neres (© AFP)

Benfica po skvělém začátku přehrála Portimonense a připsala si tak na konto pátou ligovou výhru v sezóně

Obhájce portugalského titulu má za sebou neúspěšný vstup do základní skupiny Ligy mistrů, jelikož doma senzačně nestačil na rakouského vyzyvatele Red Bull Salzburg (0:2), ovšem nyní si spravil chuť na půdě podceňovaného Portimonense a hlavně díky dvěma trefám během úvodních sedmnácti minut zvítězil po výsledku 3:1. V tabulce mu tak prozatím patří druhé místo se ziskem patnácti bodů, za vedoucím Portem znovu zaostává o jediný bod.

Hosté naopak utrpěli již svou třetí porážku ze šesti případů a na kontě stále mají jedinou výhru, v tabulce jim proto patří až šestnáctá barážová pozice. Jasný favorit tohoto nedělního střetnutí začal naprosto fantasticky a již po pěti odehraných minutách vedl, když se prosadil ex-slávista Alexander Bah. Dánský obránce totiž po přihrávce tureckého špílmachra Kökçüa vypálil pravačkou z hranice pokutového území a jeho dělovka zapadla přesně k protější konstrukci.

Neuběhlo ani dalších dvanáct minut a rozdíl ve skóre byl dokonce dvoubrankový, tentokráte skóroval jiný bývalý hráč pražské Slavie Petar Musa. Pětadvacetiletý chorvatský útočník využil úniku Davida Nerese po levém křídle a jeho závěrečnou finální nahrávku pohotově usměrnil ze středu šestnáctky do poloprázdné branky. Benfica pak nikam nespěchala a s přehledem si hlídala dvoubrankový náskok.

O poločasové přestávce přišel na trávník český reprezentační obránce David Jurásek (tedy třetí bývalý hráč Slavie), jenž se vrátil do sestavy po více než měsíční přestávce způsobené vymknutým kotníkem na pravé noze. Portimonense se po změně stran nevzdávalo a v 56. minutě snížilo, protože Hélio Varela po přesně načasované nahrávce Jaspera uprchl na levé straně a svůj samostatný únik zakončil umístěnou střelou do protějšího dolního růžku.

Domácí celek mohl dokonce senzačně vyrovnat přesně po odehrané hodině, když rozhodčí Hélder Malheiro nařídil v jeho prospěch pokutový kop za ruku bránícího Morata, avšak v inkriminovaný okamžik selhal střídající Rildo, jehož přízemní pokus brilantně vyrazil před sebe ke svým spoluhráčům ukrajinský gólman Trubin. Benfica rozhodla o svém úspěchu v 66. minutě, neboť dvoubrankové vedení jí vrátil David Neres bombou z mírného úhlu přímo doprostřed branky.

Autor: Viktor Sandev / vsports.pt, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele