25. kolo
08.03.2024 19:45 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Oslavy hráčů FC Porto (© AFP)

Porto potvrdilo zlepšující se formu a odváží si z výletu na jih tři body

Hráči FC Porto nabírají před závěrečnou fází sezóny dobrou formu a zlepšující se výkony potvrdili také na půdě Portimonense. Proti o udržení bojujícímu soupeři šli brzy do vedení díky gólu Nica Gonzáleze a další dva pak přidala po změně stran brazilská dvojice Galeno a Pepê Aquino.

Hlavním důvodu pozitivnějších výkonů Porta je výrazně vyšší aktivita v napadání, než tomu bylo v první polovině sezóny. Právě aktivní presink zajistil také první branku favoritovi utkání. Domácí v 7. minutě pod tlakem přišli při rozehrávce o míč, který se v pokutovém území dostal ke Galenovi. Následně nabil Nicovi Gonzálezovi a ten se v dobré pozici nemýlil.

Aktivní napadání přineslo o dvě minuty později další velkou šanci hostů. Pepê Aquino ale tváří v tvář s brankářem Nakamurou zvolil zakončení lobem a míč skončil na břevnu. Po necelé půlhodině hry mohl González přidat druhý přesný zásah, avšak v tomto případě japonský brankář zasáhl úspěšně.

Také druhý gól hostů vznikl díky aktivnímu napadání a nejisté rozehrávce Portimonense. Zejména díky rychlému zisku míče se dostal po Wendellově přihrávce do dobrého postavení na hranici pokutového území Galeno, který potvrdil dobrou střeleckou formu a změnil skóre na 0:2.

Domácí nebyli úplně zatažení vzadu, ovšem jen složitě si vytvářeli gólové pozice, zatímco herní projev Porta působil suverénně. V 67. minutě měl obrovskou šanci Galeno, jenže zakončení se mu po samostatném úniku vůbec nepovedlo.

Třetího gólu se ale nakonec Porto dočkalo. V 79. minutě se uvolnil na pravém křídle střídající Jorge Sánchez, který poslal do pokutového území zpětnou přihrávku na Pepêho Aquina a brazilský ofenzivní záložník zachoval v dobré pozici klid - 0:3.

Porto po úspěchu v minulém kole proti Benfice zapsalo další suverénní výhru a navzdory předpokladům v minulých týdnech zůstává černým koněm ve hře o mistrovský titul.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele