29. kolo
12.04.2024 21:15 CET
0 : 4
(0:4)

Reportáž

Radost hráčů Sportingu (© AFP)

Drtivý první poločas stačil Sportingu k výhře nad Gil Vicente

Lídr Ligy Portugal Sporting CP perfektně zvládl páteční předehrávku 29. kola v Barcelos a domácí Gil Vicente porazil 4:0. Vytvořil si tak na čele tabulky minimálně dočasně sedmibodový náskok a stačil mu k tomu jen skvělý první poločas, ve kterém vsítil všechny čtyři góly.

Start do zápasu měli favorizovaní hosté ideální. Už v 7. minutě se napřáhl k dalekonosnému pokusu Morita a jeho střela se od tyče odrazila zpět do hry. Japonský záložník ale společně s Trincãem rychle vybojoval míč zpátky a ten s pomocí stejné tyče poslal Sporting do vedení.

Jen o čtyři minuty později nacpaný kotel hostujících fanoušků za bránou domácího Andrewa jásal podruhé. Na krátko rozehraný rohový kop nakonec stejně skončil centrem Pedra Gonçalvese do pokutového území, kde se nejvýš ze všech odrazil Diomande a přesnou hlavičkou zvýšil už na 2:0 z pohledu Sportingu.

Sporting má velmi blízko k mistrovskému titulu a z jeho hry šlo poznat, že tohoto cíle chce dosáhnout co nejdříve. Svého soupeře v první půli prakticky k ničemu nepouštěl a hnal se za dalším gólem. Bragança v 31. minutě vyvezl míč na hranici pokutového území a nahrál ho volnému Trincãovi, který svým druhým gólem v zápase dal zapomenout na skoro dva měsíce sucha.

Dílo zkázy bylo pro Gil Vicente dokonáno už ve 38. minutě. Pedro Gonçalves se uvolnil na pravém křídle a poslal přesný centr na hlavu Gyökerese. Ten sice trefil břevno, ale od něj se míč odrazil do brankáře Andrewa a nakonec zamířil za brankovou čáru. Švédský útočník si tak nepřipsal 23. ligový gól v sezoně, ale jeho Sporting vedl už 4:0.

Po změně stran už se skóre neměnilo. Sporting čeká v úterý dohrávka odloženého zápasu s Famalicãem a na jeho hře v druhé půli to šlo poznat. Šanci dostali postupně náhradníci a domácí tým mohl několikrát snížit. Tu vůbec největší měl v nastaveném čase angolský útočník Depú, ale sám před brankářem Israelem trestuhodně minul bránu.

Sporting tak splnil proti Gil Vicente roli favorita a po výhře má minimálně na dva dny sedmibodový náskok na čele ligy. Gil Vicente naopak čtvrtou prohrou v řadě prohloubilo mizérii a může do posledního kola očekávat tvrdý boj o záchranu.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele