9. kolo
28.10.2023 21:30 CET
3 : 3
(1:0)

Reportáž

Sikou Niakaté (© AFP)

Oslabená Braga otočila vývoj s Gil Vicente, nakonec ale bere jen bod za remízu 3:3

Braga má za sebou velmi náročný program, jelikož v úterý přivítala v Lize mistrů slovutný Real Madrid (kterému přes sympatický výkon podlehla nejtěsnějším poměrem 1:2), nyní sehrála nesmírně napínavou přestřelku v Barcelosu s místním Gil Vicente a po netradičním průběhu vybojovala nerozhodný výsledek 3:3. V tabulce portugalské ligy je tak až pátá se sedmnácti body, domácímu celku patří jedenácté místo s deseti body.

Hosté prohrávali v tomto střetnutí 0:2 a od 55. minuty navíc museli dohrávat bez vyloučeného Sikoua Niakatého, i přesto však v rozmezí 71 - 82. minuty vývoj otočili a chvíli vedli 3:2. Jenomže těsný náskok přeci jen neudrželi a zaznamenali tedy nečekanou ztrátu. Úvodní dvacetiminutovka nic zásadního nepřinesla, ihned na to se však svěřenci trenéra Vítora Campelose dostali do nečekaného vedení.

Prosadit se dokázal Roko Baturina, k němuž na značně podmáčeném terénu propadlo přistrčení Fujimota, a závěrečná střela z dvanácti metrů zapadla přímo do protějšího spodního růžku. Za další čtyři minuty mohl být rozdíl ve skóre dokonce dvoubrankový, když Saatçı nechtěně tečoval balón směrem do vlastní branky, nicméně v důležitý okamžik zachoval chladnou hlavu a pár centimetrů před brankovou čarou odkopával do bezpečí.

Hosté chtěli srovnat krok pět minut před přestávkou, ale nejprve skvěle zasáhl nohou brankář Vinícius Dias a pak Simon Banza zamířil šajtlí pouze do bližší boční sítě. Hosté si výrazně zkomplikovali situaci v 55. minutě, když Niakaté ve vlastní šestnáctce stáhl k zemi unikajícího Baturinu, a rozhodčí Hélder Malheiro kromě nařízené penalty vytáhl i přímou červenou kartu za zmaření vyložené brankové možnosti.

Nabídnutou možností vzápětí nepohrdl Maxime Dominguez a s přehledem zavěsil k levé konstrukci do protipohybu bezmocného gólmana Matheuse. Avšak Braga to ani v deseti nevzdala a v 71. minutě se dočkala kýženého snížení. Gól naděje vsítil agilní Banza, protože na levé straně šestnáctky usměrnil odražený balón mezi nohy přesouvajícího se Viníciuse Diase. Neuběhlo ani dalších sedm minut a o vyrovnání se postaral André Horta.

Šestadvacetiletý záložník se postavil k přímému volnému kopu z více jak pětadvaceti metrů a jeho nezištný přízemní projektil překvapivě zapadl k pravé tyči. Stejný hráč se prosadil podruhé v tomto střetnutí za další čtyři minuty - jeho nadýchaný centr totiž propadl mezi rukama domácího gólmana přesně pod břevno. Braga však nakonec na tříbodový zisk nedosáhla, neboť v 89. minutě zařídil konečnou remízu střídající Kostaričan Roan Wilson pohotovou dorážkou z hranice brankového území do zcela odkryté branky.

Autor: Viktor Sandev / vsports.pt, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele