33. kolo
12.05.2024 21:30 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Oslavy hráčů FC Porto (© AFP)

FC zvládlo derby s Boavistou a udrželo se na kýženém třetím místě portugalské ligy

Svěřenci trenéra Sérgia Conceiçãa přeci jen zvládli očekávané městské derby 33. kola Primeira Ligy s Boavistou, díky skvělému konci a dvěma brankám v závěrečné čtvrthodině totiž zvítězili nejtěsnějším poměrem 2:1. Hosté přitom dlouho vedli, ale po vyloučení Pedra Malheira začali tahat za kratší konec a nakonec zůstali bez bodů. O osudu tohoto střetnutí rozhodl až v osmé minutě nastavení íránský kanonýr Mehdi Taremi.

FC tak před posledním kolem patří třetí pozice s devětašedesáti body a před čtvrtou Bragou je stále o jediný bod. Právě s tímto protivníkem se utká v příštím kole v přímém souboji o třetí místo, a na půdě SC tedy nesmí prohrát. Boavista naopak stále není zachráněná, s jednatřiceti body se nachází na čtrnácté příčce a před šestnáctým Portimonense drží dvoubodový odstup, ve svém závěrečném klání přivítá sestupující Vizelu.

Úvodní poločas tohoto nedělního klání se nesl ve velmi opatrném duchu a diváci se i přes jasnou územní převahu domácího favorita mnoho vyložených možností nedočkali, za celých pětačtyřicet minut se urodila jediná střela mezi tři tyče. Největší šance byla k vidění ve 43. minutě, kdy z hranice pokutového území napřáhl Pepê Aquino, avšak jeho projektil pouze orazítkoval břevno.

Výběr vedený koučem Jorgem Simãem z ničeho nic udeřil přesně po odehrané hodině. Do senzačního vedení ho poslal Bruno Lourenço, jenž si po přistrčení pozdějšího "hříšníka" Pedra Malheira navedl míč blíže do středu pokutového území a z dvanácti metrů nádherně zakroutil balón do vzdálenější šibenice. Boavista si však výrazně zkomplikovala situaci za další čtyři minuty, neboť právě Pedro Malheiro podrazil ve slibně se rozvíjející akci rozběhnutého Taremiho a po druhé žluté kartě předčasně opustil prostor hřiště.

Ligový mistr ze sezóny 2021/2022 se dočkal kýženého vyrovnání v 81. minutě - Otávio svým nepřesným stříleným centrem hodně šťastně našel Zé Pedra a jeho pohotová hlavička zapadla přímo k protější konstrukci kolem marně se natahujícího gólmana Joãa Gonçalvese. FC poté vytvořilo obrovský tlak a pálilo jednu šanci za druhou, v poslední možnou chvíli otočil vývoj střídající Taremi razantní hlavičkou zblízka do poloprázdné branky po parádním pasu Francisca Conceiçãa z pravého křídla.

Autor: Viktor Sandev / vsports.pt, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele