8. kolo
08.10.2023 19:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Diogo Costa (© AFP)

Porto před reprezentační pauzou nepřesvědčilo, nicméně Portimonense i tak udolalo 1:0

Favorizované Porto si těsně před reprezentační přestávkou chtělo vylepšit reputaci, jelikož v předchozích dvou duelech prohrálo 0:1 s konkurenční Benficou i v Lize mistrů se slovutnou španělskou Barcelonou. Nicméně s podceňovaným vyzyvatelem Portimonense SC herně úplně nepřesvědčilo. Ovšem díky brzkému zásahu Evanilsona se nakonec přece radovalo z těsné výhry 1:0, a v tabulce Primeira Ligy se tak udrželo na třetí pozici se ziskem devatenácti bodů.

Hosté se za svůj výkon proti velkému favoritovi stydět nemusejí. Tak jako tak ale nyní utrpěli již svou čtvrtou porážku této ligové sezóny a s osmi body se nacházejí na dvanáctém místě. Svěřenci dlouholetého trenéra Sérgia Conceiçãa vstoupili do tohoto duelu naprosto skvěle a o svém úspěchu rozhodli už po necelých devíti odehraných minutách, kdy čtyřiadvacetiletý brazilský útočník Evanilson brilantně zpracoval těžkou přihrávku od Pepêho Aquina a pak fantastickým lobem zamířil přímo doprostřed branky.

Ve zbývajícím průběhu úvodního dějství se hned dvakrát musel vytáhnout hostující strážce Vinícius Silvestre, domácí přitom měli jasně navrch také po změně stran. V 52. minutě chtěl navýšit náskok favorita aktivní Evanilson, jenomže ten byl na poslední chvíli zablokován. Za dalších pět minut neuspěl ani Pepê, jehož přízemní střelu směřující do dolního růžku parádně zneškodnil pozorný Vinícius Silvestre.

Hosté vůbec poprvé zahrozili po necelé hodině hry, avšak samostatný únik Hélia Varely brilantně vyrazil do strany připravený brankář Diogo Costa. Porto si zkomplikovalo situaci necelou čtvrthodinu před závěrečným hvizdem, neboť po druhé žluté kartě byl vyloučen David Carmo. Svého soupeře však domácí ani v oslabení k ničemu nepustili a naopak v nastaveném čase rozvlnili síť ještě jednou. Přesný zásah Toniho Martíneze ale přeci jen nebyl uznán kvůli těsnému ofsajdu.

Autor: Viktor Sandev / vsports.pt, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele