29. kolo
13.04.2024 19:00 CET
2 : 2
(1:2)

Reportáž

Estádio do Dragão (© AFP)

Porto v domácím utkání s Famalicãem dvakrát dotahovalo ztrátu a potřetí v řadě nevyhrálo

FC Porto ve 29. kole Ligy Portugal prodloužilo svou mizérii a doma překvapivě jen remizovalo s Famalicãem 2:2. Domácí do zápasu už špatně vstoupili, když za hosty skórova Cádiz. Ten se trefil i nakonci první půle, kdy opět vracel vedení na stranu svého týmu. O konečném výsledku nakonec rozhodl až necelých deset minut před koncem základní doby Taremi.

Porto bývá každoročně jedním z nejvážnějších kandidátů na zisk mistrovského titulu, ale už před utkáním bylo jasné, že jeho hlavním cílem do konce ligové sezóny bude udržení 3. místa. I tento cíl ale začal nabírat hned v úvodu prvního poločasu trhliny. V 9. minutě měl Puma dostatek času na centr z pravého křídla a našel přesně Cádize, který hlavou poslal hosty do vedení.

Z úvodu zápasu šokované publikum na chudě zaplněném Estádio do Dragão vidělo nakonec velmi brzy vyrovnávací gól. Jako obvykle velmi aktivní Francisco Conceição zatáhl z pravého křídla míč do pokutového území, kde si jeho přízemní centr nešťastně srazil do vlastní brány Zaydou Youssouf - 1:1.

Porto sice častěji drželo míč, ale stejně jako hosté většinu první půle žádnou kloudnou šanci nevymyslelo. Až v nastaveném čase prvního poločasu se dostal velmi aktivní Gustavo Sá k přízemnímu centru opět z pravé strany, který nečekaně prošel celým malým vápnem až k volnému Cadízovi a ten vrátil vedení na stranu hostů.

Gól do šatny významně ovlivnil průběh druhého poločasu, ve kterém Portu trvalo dobrých 20 minut, než se dostalo do nadějné šance. V té však Evanilson proti brankáři Reisovi selhal. V 72. minutě měl Evanilson po Taremiho přiklepnutí ještě větší šanci, ale opět proti němu skvěle zasáhl jeho krajan Reis.

Vyrovnávacího gólu se tak Porto dočkalo až 82. minutě. To na levém křídle nastartoval své rychlé nohy Galeno, zatáhl míč do šestnáctky a přesnou přihrávkou našel Taremiho, který se v dresu Porta prosadil poprvé od konce loňského roku - 2:2.

K zásadnímu výsledkovému zvratu už na hřišti nedošlo. Pouze v nastaveném čase neunesl Evanilson neutěšenou situaci svého týmu a udeřil hlavou soupeře, za což viděl červenou kartu. Tento moment podtrhl nepovedený výkon Porta, které po remíze 2:2 dává šanci svým pronásledovatelům na uzmutí třetího místa.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele