10. kolo
03.11.2023 21:15 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Sérgio Conceicao (© AFP)

Estoril zaskočil Porto a po výhře se odlepil z posledního místa tabulky

Jediná krásná střela z volného přímého kopu rozhodla o vítězi zápasu mezi domácím FC Porto a Estoril. Postaral se o ni hostující záložník Jordan Holsgrove a pořádně překvapil publikum poloprázdného Estádio do Dragão. První hořkou pilulku přitom domácí museli spolknout již v první půli, kdy neproměnili penaltu.

Onen pokutový kop odstartoval příběh nepovedeného večera FC Porto. Volnei hned v úvodu utkání zfauloval v pokutovém území asi nejlepšího hráče domácího týmu v tomto zápase Eustáquia a sudí Martins nařídil pokutový kop. Jeho exekuce se ujal zkušený kanonýr Taremi, ale brankář Carne vystihl směr jeho přízemní střely a překazil domácím radost.

Poté už začal v letošním ligovém ročníku typický zmar Porta před pokutovým územím soupeře, kterému nevadilo bránit v deseti lidech v těsné blízkosti šestnáctky. Další velkou šanci mělo až v samotném závěru úvodního dějství, kdy nejprve proti unikajícímu Sánchezovi dobře zasáhl Carne, a když se vzápětí mexický obránce po Taremiho přihrávce dostal k dalšímu zakončení, zasáhli těsně před brankovou čárou hostující obránci.

Po změně stran jen pokračovalo ofenzivní trápení domácího celku. Za ten sice nebezpečně pálil v 50. minutě po rychlém přechodu do útoku Conceição, ale na svém místě byl opět Carne a Porto již po zbytek utkání mezi tři tyče nevystřelilo.

Naopak velkou šanci v podobě volného přímého kopu z hranice velkého vápna dostal v 75. minutě Estoril. K míči se postavil skotský záložník za hostování z Olympiakosu Jordan Holsgrove a krásnou střelou přes zeď překonal lehce váhajícího brankáře Costu.

Estoril si již vedení proti opařenému soupeři pohlídal a na úvod desátého kola se postaral o jedno z největších překvapení letošního ligového ročníku. Díky výhře se odlepil z posledního místa, získal první venkovní výhru a také první ligové body pod novým trenérem Vascem Seabrou. Porto naopak dalo velkou šanci lisabonským rivalům odskočit mu v tabulce, navíc se na něj v tomto kole může dotáhnout čtvrtá Vitória.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele