18. kolo
18.01.2024 19:45 CET
1 : 2
(0:0)
Stadión:
 

Reportáž

Álvaro Djaló (© AFP)

Braga v nastaveném čase otočila zápas Famalicãem a po třech zápasech si připisuje výhru

Famalicão neudrželo proti Braze nadějné vedení prohrálo s favoritem po srdnatém výkonu 1:2. Domácí celek poslal do vedení po hodině hry gólem z penalty Cádiz, za hosty poměrně rychle vyrovnal Borja a až v jedenácté minutě nastaveného času rozhodl o jejich výhře Djaló.

Tempo zápasu nebylo od úvodu nějak oslnivé, ale i tak se dokázaly oba týmy prověřit. V 9. minutě musel Chiquinhovu hlavičku vyrážet hostující brankář Matheus, o pár minut později na druhé straně zahrozil technickou střelou na druhé straně Horta, ale také brankář Reis na druhé straně byl připraven.

Jinak se toho moc v prvním poločase nedělo a jediné opravdu nebezpečné zakončení si připsali už jen domácí. Z dálky vyslal prudkou přízemní střelu mladý talent Gustavo Sá, ale opět se zaskvěl zkušený Matheus.

Po změně stran se stalo to, co je pro Bragu v letošní sezóně už typické - zvedlo se tempo hry a svěřenci Artura Jorgeho hráli s větším nasazením. Míč měli na kopačkách mnohem delší dobu a většina druhé půle se odehrávala na polovině domácích, ale ti nadále hrozili s dobře nacvičených protiútoku. Po jednom takovém následoval centr do pokutového území, do kterého zasáhl Fonte rukou a byl nařízený pokutový kop. Ten v 62. minutě suverénně proměnil kapitán Cádiz a Braga byla blízko k další ztrátě.

Hosté ale na vyrovnání čekali pouhých deset minut. Brumovu střelu z hranice pokutového územi totiž Reis vyrazil jen kousek před sebe, kde číhal dobíhající mladík Roger Fernandes, jenž se se zakončením vůbec nepopasoval, ale míč se od jeho kopačky se štěstím odrazil před prázdnou bránu k Borjovi a ten již vyrovnal na 1:1.

Zápas byl od vyrovnávacího gólu v režii hostů, kteří se snažili rozkouskovaný zápas dotáhnout do vítězného konce. To se jim nakonec povedlo až v neuvěřitelné jedenácté minutě nastaveného času. Zalazarův centr z rohového kopu totiž doletěl přímo na Djalóvu hlavu a ten přesnou trefou rozjásal sektor hostujících fanoušků. Braga zlomila svou krátkou sérii bez výhry odváží si z Famalicãa tři body.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele