27. kolo
29.03.2024 21:30 CET
1 : 2
(1:2)

Reportáž

Radost hráčů Sportingu (© AFP)

Sporting otočil zápas v Amadoře a zůstává v čele ligy

Podruhé v řadě musel lisabonský Sporting otáčet nepříznivý vývoj zápasu a podruhé v řadě se mu to podařilo. V Amadoře sice nezopakoval dva týdny starou kanonádu, ale po výhře 2:1 si připisuje další cenné tři body do boje o titul. Domáci Estrelu poslal po čtvrt hodině hry do vedení Bucca, ale Paulinho velmi rychle vyrovnal a vítězný gól ještě před koncem první půle přidal Nuno Santos.

Obraz hry byl od úvodního hvizdu přesně takový, jaký asi každý očekával. Sporting byl aktivnější na míči a zatlačil soupeře na jeho vlastní polovině. První šanci si připsal po deseti minutách hry Viktor Gyökeres, jehož přízemní střelu k tyči ovšem vyrazil mimo brankář Brígido.

Sporting pokračoval v ofenzivní aktivitě, takže o to víc byla radost fanoušků na Estádio José Gomes pro jeho hráče překvapivější. St. Juste s Moritou zaváhali při rozehrávce ve středu hřiště, čehož využil Leo Cordeiro, jehož střelu zpoza pokutového území vyrazil brankář Israel jen na roh. Z toho právě domácí udeřili. Israel si srazil centrovaný míč, na který vyběhl, do tyče a Bucca dorážkou do prázdné brány poslal domácí do překvapivého vedení.

Vedení ale domácímu celku nevydrželo příliš dlouho. Už ve 23. minutě dala obrana Estrely velmi mnoho prostoru k centru z pravého křídla Trincãovi a navíc nezachytila náběh Paulinha, který nikým nehlídán přesnou hlavičkou vyrovnal stav zápasu.

Hned o dvě minuty později se hnal na brankáře Brígida Morita, jemuž ještě nabíhal Gyökeres, ale japonský záložník vzal situaci na sebe, což se neukázalo jako správné rozhodnutí a brankář si jeho úprk ideálně vyčekal. Na druhé straně hřiště v 35. minutě napravil své zaváhání Israel, který skvělý zákrokem vychytal Gasparovu hlavičku po centru z rohového kopu.

První půle nabídla opravdu řadu zajímavých situací a pět minut před jejím koncem Sporting podruhé gólově udeřil. Trincãovu střelu z hranice velkého vápna totiž Brígido vyrazil jen k nikým nehlídanému Nuno Santosovi a ten střelou do prázdné brány poslal Sporting do vedení.

Po změně stran Sporting kontroloval hru, ale z jeho ofenzivních snah šlo poznat, že má před sebou náročný zápasový program a klíčovou část sezony. Za gólem se hnal hlavně nejlepší střelec Gyökeres, ale před bránou se mu výjimečně nedařilo a přišel o svou čtyřzápasovou ligovou sérii se vstřeleným gólem. Toho se mohl dočkat v závěrečné desetiminutovce po samostatném úniku Trincão, ale v dobré pozici těsně minul bránu. To však Rubéna Amorima na lavičce Sportingu moc trápit nemuselo. Jeho tým si v Amadoře připsal tři body a zůstává v čele ligy.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele