9. kolo
30.10.2023 21:15 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Geny Catamo (© AFP)

Sporting si neodpustil drama, ale z půdy Boavisty veze tři body

Boavista nedokázala zopakovat šok z prvního kola a druhému z lisabonských gigantů podlehla na svém stadionu 0:2. Sporting poslal v prvním poločase do vedení Geny a velké strachování o výsledek ukončil v závěru zápasu krásným gólem Gonçalves.

Na Estádio do Bessa na nějaké velké oťukávání nebyl čas a začalo se ve velkém tempu. Už v 6. minutě musel proti nebezpečné Gonçalvesově střele z přímého kopu zasahovat jeho jmenovec João. Krátce poté pálil z hranice pokutového území těsně vedle Geny.

Ani domácí tým se před další skvělou návštěvou nenechal zahanbit a ve skvělé šanci se po Moraísově průnikové přihrávce octl Boženík, ale před Adánem se ukopl. Úplně stejně dopadl na druhé straně po Edwardsově obloučku Pedro Gonçalves.

Dopředu velmi aktivní Sporting se nakonec gólu před poločasem dočkal. Levý křídlení obránce Matheus Reis našel centrem na zadní tyč zcela volného pravého křídelního obránce Genyho, který ve velké šanci nezaváhal - 0:1.

Sporting po změně stran výrazně ubral na aktivitě a kromě Edwardsova neproměněného úniku v úvodu druhého dějství dopředu nic moc nevymyslel. To se mu málem vymstilo v 77. minutě, kdy Boženík z voleje ideálně trefil Lourencův centr a na krátkou chvíli srovnal stav utkání. Kontrola videorozhodčího ale nakonec odhalila těsné ofsajdové postavení slovenského útočníka a gól nebyl uznán.

Adána se pak ještě pokusil dalekonosnou střelou prověřit Santos, ale hostující brankář si střelu pohlídal a to už byl pro hosty dostatečný budíček. V 85. minutě se Pedro Gonçalves dostal po Hjulmandově do úniku, který před stíhajícími obránci zakončil v pádu pouze do tyče. Akce ovšem pokračovala a k míči se dostal střídající Esgaio, který přízemním centrem z pravé strany našel právě Gonçalvese, který krásnou patičkou konečně překonal svého jmenovce v bráně domácích.

Vzápětí po rozehrávce mohl přidat třetí gól Sportingu Paulinho, ale střela mu v dobré pozici ideálně nesedla. Sporting tak porazil Boavistu na jejím stadiónu 2:0, zůstává jako jediný tým v lize neporažen a svůj náskok na druhou Benficu a třetí Porto navýšil na tři body.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele