23. kolo
26.02.2024 21:15 CET
0 : 4
(0:2)

Reportáž

Simon Banza (© AFP)

Braga vymetla s Boavistou a upevnila si čtvrtou příčku

Fotbalisté Bragy částečně napravili dojem ze zpackaného úvodního vyřazovacího kola Evropské ligy a odvezli si z půdy Boavisty tři body za výhru 4:0. V samém závěru úvodní půle udeřil Ruiz a Banza, konžský reprezentant pak přidal ještě jeden gól a v závěru na něj navázal Zalazar.

Úvod utkání přitom naznačoval, že by se mizérie Arsenalistas mohla ještě prohloubit. Po půl hodině vcelku vyrovnané hry totiž Agra našel přesným centrem do pokutového území nabíhajícího Boženíka a ten ve skluzu překonal Matheuse. Slovenský útočník se ale do střelecké pozice dostal z ofsajdu a gól nebyl uznán.

To byl bohužel pro Boavistu zlomový moment, protože na konci úvodního dějství začala Braga trestat. Nejprve si ve 42. minutě navedl Banza z poloviny hřiště míč až do pokutového území a prudkou střelou propálil Gonçalvese v bráně. Neuběhly ani dvě minuty a Gonçalves lovil míč z brány podruhé. Uzdravený Ricardo Horta krásným obloučkem za obranu našel nabíhajícího Ruize a ten v dobré pozici nezaváhal - 0:2.

Druhý poločas už hrála Braga ve velkém klidu a v 62. minutě se na jejím levém křídle uvolnil Cristian Borja. Ten přízemním centrem našel v pokutovém území volného Banzu a ten opět skóroval. Svým sedmnáctým ligovým gólem se útočník Bragy opět přihlásil do boje o korunu krále střelců.

Gól naděje anebo aspoň útěchy mohl vstřelit v dresu domácích Joel Silva, ale proti jeho prudké hlavičce se vytáhl Matheus. A tak na druhé straně počtvrté udeřili hosté. Banza přistrčil na hranici pokutového území míč Zalazarovi a uruguayský záložník prudkou střelu k tyči přidal čtvrtý gól.

Banza dokonce mohl přidat pět minut před koncem základní hrací doby pátý gól a završit svůj hattrick, ale těsně před bránou byla jeho střela zblokována. Braga ale i tak odjížděla z Porto spokojená. Po výhře 4:0 nad Boavistou totiž odskočila od Vitórie na pět bodů a upevnila čtvrté místo v tabulce.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele