21. kolo
20.02.2023 22:15 CET
3 : 1
(0:0)

Reportáž

Petar Musa (© AFP)

Benfica si doma poradila s Boavistou a udržuje náskok na čele ligy

Další z řady vítězství si zapsala Benfica v pondělní dohrávce 21. kola Ligy Portugal. Na domácím stadiónu si po bezbrankovém první poločase poradila s portskou Boavistou v poměru 3:1 a její náskok na čele ligy zůstává neměnný.

Hráčům Benficy v této sezóně nechybí přímočarost, nadšení a hlavně kvalita, a tak už od úvodního hvizdu na hřišti dominovali. Přesto si v úvodní půli proti nejisté obraně hostů vypracovali jen jednu výraznější příležitost. V nastaveném čase k hlavičce z blízkosti dostal Ramos, ale hostující brankář a kapitán Bracali stál přesně tam, kde měl.

Po změně stran už se tempo hry rozproudilo a začaly také padat góly. V 53. minutě měl po rychlé kombinaci s Rafou otevření skóre na kopačce v poločase střídající David Neres, ale narazil jen na krajana Bracaliho, který jeho zakončení vyrazil.

Bracali se činil i o dvě minuty později, kdy vyrazil Rafovu hlavičku z bezprostřední blízkosti, ale na Gilbertovu dorážku do odkryté části brány už nestačil. Zkušený pravý bek tak poslal Benficu do vedení.

To nevydrželo ani dvě minuty, protože Boavista hned ze své první nebezpečnější akce udeřila. Gorré našel centrem z levého křídla na penaltě číhajícího Njieho, který halfvolejem propálil vše, co mu stálo v cestě a srovnal stav utkání.

Tento stav byl poprvé výrazně ohrožen na začátku poslední dvacetiminutovky utkání. Zkušený stoper hostů Sasso nešikovně přišlápl v pokutovém území Rafu a sudí Malheiro nakonec po zásahu videa nařídil pokutový kop. K jeho exekuci se tradičně postavil Mário, ale Bracali jeho střelu i následné dorážky vychytal. Mário neproměnil až svůj desátý penaltový pokus v dresu Benficy.

Zápas překvapivě spěl k remízovému rozuzlení, ale v závěrečné desetiminutovce se naplno projevila síla Benficy. Průnikovou přihrávku Gilberta na Ramose do pokutového území sice celou dobu stínoval Sasso, ale Ramos jej kličkou posadil na zase a poté se šajtlí trefil přímo k tyči - 2:1.

V hráčích Boavisty už nebyla síla na další vyrovnání a Benfica pokračovala v ofenzivní jízdě. Dalekonosná střela Guedese ještě těsně proletěla vedle brány. V nastaveném čase si ale na krásný Máriův oblouček naběhl střídající Musa a hlavou vstřelil svému bývalému klubu gól potvrzující vítězství Benfica nad Boavistou v poměru 3:1.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele